Gå til innhold

Lansering Athlon 64 X2 4000+


DocJ

Anbefalte innlegg

Hoi!

Sitter nå å ha har tenkt til å bygge ny

pc om ikke så altfor lenge! Og har planer om

å kjøre med dobbelt kjerne, men det hadde fristet

med å kjøre med x2 4000+ ,men denne har jo amd

ventet med å lanserer så det jeg lurer på om det er noen

som har peiling på når sånn ca de har planer å lansere den?

 

Takker for svar da

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg tror ikkje de har noen planer om å lansere enn sånn CPU. Ihvertfall ikkje dersom du tenker på en 2ghz 2X1mb cache ting. De prosessorene med 2X1mb som ikkje klarer 2,2ghz blir solgt som X2 3800+ med halve cachen utkoblet.

 

Der er faktisk to forskjellige varenummer fra AMD, ADA3800BVBOX og ADA3800CDBOX. BV er prosessorer som er produsert med 2X512kb cache, CD er prossesorer som er produsert med 2X1mb cache, men ikkje har klart testene for å bli godkjent som 4400+ eller 4800+.

 

Dersom eg skulle kjøpt en X2 3800+ med tanke på overklokking ville eg ha prøvd å finne en BV. Det er ut ifra tankegangen at en prossesor som ikkje tilfredsstiller kravene til høyere prossessorer neppe har så mye å gå på som en som er produsert med 2X512kb i utgangspunktet og ikkje har mislykkes på noen tester.

 

På den annen side kan det tenkes at AMD har så gode yields på wafers at de selger prosessorer som kunne vært solgt som 4800+ som 3800+, fordi det er bedre å få solgt de enn å ha de på lager. Produksjonskostnadene per prossessor er visst ikkje mere enn ca 250kr. De tjener penger uansett.

Lenke til kommentar

X2 4000+ tror jeg neppe vi får se med det første. AMD er nok avhengige av å opprettholde en viss balansegang mellom modellene, og en lansering av 4000 (med 2x1MB L2) ville nok resultert i at de ble sittende igjen med et fjell av X2-prosessorer med 2x512kB. De er avhengige av å kvitte seg med kjernene som har delvis defekte cacher, og en lansering av 4000 ville nok langt på vei satt en stopper for det.

 

Da kan man vel heller spørre seg hvorfor prisforskjellen mellom 2x512kB og 2x1MB er så liten?

Lenke til kommentar
med andre ord så prøver dere og fortelle oss at dem selger "defekte" x2 4400+ med stempel som x2 3800+? Så hvis jeg skal gå til innkjøp av en 3800+ så vil jeg vite at dette er en svak prossesor?

Ehmm, la meg utdype... Det er vanlig at prosessorer ender opp med delvis defekt cache, og da bruker produsentene å deaktivere noe av denne (halvparten), og selge dem som lavere modeller. Prosessorene er akkurat like gode, bortsett fra at cachemengden ikke blir som opprinnelig planlagt. Ingenting å bekymre seg for, utover at mengden ikke blir den samme. Hvor mange eksemplarer av 3800+ som opprinnelig var produsert med 2x1MB, er jeg dog ikke sikker på.

Lenke til kommentar

Når en produsent (AMD) lager prosessorer, så lager de i utgangspunktet bare den beste prosessoren. AMD har ikkje en wafer til 4400+ og en wafer til 4800+. Når wafer er kuttet opp så tester de alle kjernene nøye for å se kva de er gode for. Noen kjerner feiler på alle områder og blir kastet, andre kjerner klarer alle tester med glans og blir godkjent for salg som toppmodellen.

 

Men markedet etterspør kanskje ikkje så mange 4800+ som AMD klarer å produsere, så AMD merker og selger endel kjerner som 4400+. Det er disse kjernene vi entusiaster håper å få når vi kjøper en 4400+ for å klokke den. Eg er rimelig fornøyd med min, som fint klarer 2,6ghz.

 

Så har vi de kjernene som ikkje blir godkjent som 4800+, men passerer testene for 4400+. De er for en vanlig bruker akkurat like gode som alle andre kjerner, men for en entusiast som vil overklokke er det uflaks å få en sånn, fordi den ikkje vil klokke noe særlig. Men alle garantier gjelder, så det er ikkje noen mindreverdig prosessor.

 

De Toledo-kjernene som av en eller annen grunn ikkje blir godkjent som 4800+ eller 4400+ , kan bli godkjent som 3800+. Men det er ikkje godt å si korfor de ikkje blir godkjent. Det kan være at hele cachen er ok, men at kjernen ikkje klarer mere enn 2ghz, eller det kan hende at en del av cachen er defekt, men kjernen fint klarer høye hastigheter likevel.

 

Men en 3800+ med CD kjerne er i utgansgpunktet mere tvilsom for en entusiast enn en BV kjerne. Sannsynligheten for å få en god kjerne er i utgansgpunktet større om en kjøper en 3800+ BV enn en CD. For AMD merker helt sikkert endel 4600+ godkjente kjerner som 3800+ fordi markedet etterspør ett mye større anntall 3800+ enn 4600+.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...