Gå til innhold

re-installering av XP


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å reinstallere XP. I dag har jeg ME på C og XP på D: I og med at jeg aldri bruker ME,vil jeg kun ha XP. Synes å huske å ha lest en artikkel om at den optimale installeringen er å lage en liten partisjon på C: og KUN ha oppstartsfilene der, og resten av operativsystemet på D: Og igjen: KUN operativsystemet på D: Programmer og Documents and settings på egne partisjoner igjen. Noen som har litt erfaring med den helt optimale installeringen?

Isåfall, hvordan gjør jeg det rent praktisk under installasjonen av XP med å installere bare oppstartsfilene på en egen partisjon?

Finnes det en Novell-lignende løsning med å installere alle brukere på en egen partisjon, slik at Documents and Settings automatisk linkes mot hver unike bruker?

(vil ikke ha D&S på samme partisjon som operativsystemet)

Jeg har en disk på 60G og en på 160G. Minne på 1024mb.

Og sist men ikke minst, hvor stor er den optimale sidevekslingsfilen, og hvor bør den ligge?

Håper på mange kloke svar, på forhånd, takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjør det enkelt og greit; formater C-disken (60gb) og installer xp der, selvsagt med ntfs filsystem. Kjør alle applikasjoner fra den disken, og bruk D-disken (160gb) til filmer, musikk, bilder og ellers alt annet som du vil ha backup av.

 

Eller gjør det litt mer komplisert; del 60 gb disk i to, på 40gb og 20gb. Installér xp og applikasjoner og alt på 40gb-partisjonen, og når alt ligger inne og er flott, så lag en ghost som du legger på 20gb-partisjonen. Da er det griselett og lynraskt å reinstallere en annen gang. Ha fortsatt all backup på 160gb-disken, og gjør gjerne "ghostpartisjonen" skjult.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...