Gå til innhold

Bondesjakk, taktikk og tips?


€THA

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Trikset er å få kontroll over så mange hjørneruter som mulig, slik at du får kontroll over to vinnerrekker samtidig. Si at du begynner ved å plassere ditt kryss i venstre nederste rute. Motspilleren din har nå i realiteten kun tre muligheter videre - i midten, i hjørnerutene eller i de resisterende rutene. Dersom han plasserer sin brikke i en av kjørnebrikkene, setter du din brikke slik at han MÅ sette neste trekk i midten. Da har du automatisk vunnet.

 

Skulle motspilleren din derimot plassere sin brikke i de ytterste rutene mellom hjørnerutene, må du sette din neste brikke, naturligvis i en av hjørnerutene, slik at mospilleren ikke har annet valg en å plassere sin neste brikke i rutene mellom hjørnene. På den måten har du kontroll over to hjørneruter, og med mulighet å overta den siste - den som fører til to mulige vinnerrekker.

 

Den siste eventualiteten er verre - den kan motspilleren din, i motsetning til de forrige trekkene, unnvike ditt angrep og komme uskadet fra det hele. For å vinne når motspilleren din plasserer sin brikke i midten, som uheldigvis altfor mange gjør, må du forsøke å ta kontroll over et av de andre hjørnene. Her møter du dog problematikk, for, skulle motspilleren din mot formodning plassere sin neste brikke i en av rutene mellom hjørnerutene, blir spillet uavgjort, dersom ikke noe uventet dukket opp. For å vinne, må motspilleren din ta kontroll over en hjørnerute, hvorpå du enkelt og greit overtar kontrollen av den siste hjørneruten, og spillet er vunnet.

Endret av aadnk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...