Gå til innhold

SP's plassering på den politiske skalaen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Godt sprørsmål. :cool: SP skal jo være et sentrumsparti sier de jo selv og det ligger jo i navnet. Imidlertid er bildet vankeligere enn som så: SP har frem til nå vært et borgelig parti, men nå bør man si at de er hoppet over til venstresiden. Partiet har vistnok ingen vanlig idelogi, men en slags egen-skrevet idelogi. DEt som særlig gjør at SP bør plasseres på venstresiden er deres betydelige globaliseringsskepsis, men samtidig er de jo litt nasjonalisitiske slik at de kanskje buler litt mot sentrum. De fleste skalaer jeg har sett den senere tid plasserer SP faktisk til venstre for AP. Dette er vanskelig... :ermm:

Endret av [Protus]
Lenke til kommentar

Senterpartiet er et intresseparti for bøndene, og mangler noen solid ideologisk plattform. Ting som står sterkt er landbrukspolitikken, distriktspolitikk og eiendomsretten/grunneierne (ofte bønder). Som de fleste andre partier er det sosialdemokratisk, men en noe mer konservativ linje enn AP. Som ett lite parti har SP henvendt seg til den blokken som gir størst gjennomslag for deres politikk, og når sentrum mistet sin tyngde ved forrige valg har de henvendt seg til venstresiden.

Det er allikevel verdt å merke seg at Carl Ivar alt i forrige valg sa at han anså SP for å være et sosialistisk parti, og at samarbeid derfor var uaktuelt. Det kan se ut som om Hagens diagnose på SP var riktig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...