Jump to content
Sign in to follow this  
Fedje

bra Opptakslydkort til PC?

Recommended Posts

Guest Slettet+981234789

alt annet en creative...

se på m-audio, terratech. mia osv.

Share this post


Link to post
Hei

Jeg bruker Creative Audigy 2 ZS. Det har bra tilkoblingsmuligheter (1/4" jack plugg"), midi inn/ut. Bra lyd på innspillnger.

Creative funker ikke til opptak, det vet jeg. :)

Share this post


Link to post

Siden du vil ha med MIDI, og Creative aldri har laget lydkort med gode MIDI in/outs i forhold til konkurrentene som nå gjerne ligger i samme prisklasse, vil jeg anbefale f.eks. Audiophile 2496 om du har dårlig råd (koster bare 925,-).

 

Vil du ha fler inn og utganger, kan du jo se på Delta 1010LT som koster 1.895,-. 10 inn / ut, samt selvfølgelig kvalitets-MIDI inn / ut.

 

Her er lillebroren, Delta 66. Pris Denne har egen breakout box, slik at du (som regel) slipper å kravle bak PCen. På den annen side må du da skaffe et eget MIDI interface. Pris: 1.825,-.

 

Skal dere bruke miksebord, kan du jo tenke på Echo MIA MIDI, kr. 1.590,-, som har 2 analoge inn / ut samt kvalitets MIDI inn / ut. Skal visstnok ha høyere lydkvalitet enn tilsvarende M-audio lydkort, men jeg har aldri hatt anledning til å A / B teste, dessuten ville jeg neppe hørt forskjell uansett.

 

Jeg bruker E-MU 1820 selv. Breakout boxen har gode mic-preamps til prisen, alle inn / ut jeg behøver, egen DSP for effekter o.s.v. Fungerer glimrende med programmene jeg bruker (bl.a. Cubase SX og Reaktor 5). E-MU 1820 koster per i dag 3.295 (kampanje) hos Procom.

 

Det er en jungel av lydkort der ute, i alle prisklasser. Du har rimelige lydkort som de listet over, og du har dyrere kort som f.eks. Lynx. Til syvende og sist er det selve materialet som er viktigst, ikke om det er knapt hørbart bedre lydkvalitet på et lydkort som koster mange tusen mer enn det du hadde. Det er selvfølgelig andre faktorer med i bildet (MIDI, word clock for de som må ha det o.s.v.), men de fleste av slike funksjoner kan selv avanserte amatører få for en ganske rimelig penge per i dag (les: opp til noen tusen kroner).

 

Lykke til uansett om du gidder å lese alt dette eller ikke. Og for all del: Sjekk bruktmarkedet på f.eks. Musikkweb.no, Finn.no, Mario's Musikk og faktisk QXL.no (jeg har gjort fler gode kjøp der).

Share this post


Link to post

har svart på denne forespørselen tusen ganger i mitt liv, og svaret blir kortere for hver gang, men for å oppsummere:

 

- beveg deg *for all del* ut av leketyøsbutikken (data\it-butikker), altså *vekk*

fra produkter som CREATIVE, og over i musikkbutikken hvor de har skikkelige instrumenter på utstilling og ikke bare plastikk.

 

Et bra starting point er en butikk som www.procom.no og produkter fra f.eks M-AUDIO.

 

PCI er generelt å foretrekke fremfor USB dersom du ikke har behov for å være portabel.

 

Lykke til!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...