Gå til innhold

Varm Pentium IIII 3,06


Count

Anbefalte innlegg

Satt og spilte PoP Warrior Within i dag...

Plutselig begynte maskina å pipe, for så å slå seg av.

Skjønte mildt sagt ingenting... Slo den så på igjen, gikk inn i BIOS og fant til min forskrekkelse ut at CPU-tempen var oppe i 77 grader. (!!)

Jeg har automatisk shutdown på 80 grader...

Hva i pokker har skjedd? Har alltid syntes at den har ligget litt høyt på temp, fra 55-65 grader.

Har drevet noe med overklokking fra før, men den har ikke vært klokket på sikkert trekvart år.

Har Gigabyte 3Dcooler og har brukt Arctic Silver pasta. Det jeg mistenker er en annen kjølepasta jeg brukte for et år siden, som fulgte med en TT giant3 kjøler jeg kjøpte til mitt da ganske tøffe 9800pro VGAkort. Denne klinte jeg på prosessoren. kanskje litt tjukt... Eller, faktisk ganske tjukt. Denne har jeg fjernet siden da, og erstattet med arctic silver. men jeg brukte ikke kondensfjerner for å fjerne alt, og mistenker også denne gang at jeg hadde på litt vel drøyt med pasta. kan et for tjukt lag med pasta forårsake en såpass usannsynlig høy varmeutvikling?

Har nå MSI 6800GT

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du noen kabinettvifter da? Er det varmt inne i kabinettet? Er det mye støv på vifta/kjøleren? I så fall fjern støvet. Du skal ha på et veldig tynt lag med kjølepasta, ta gjerne et skalpell eller kredittkort og smør med. Husk at kjølepastaen er der kun for å få kontakt over alt i små groper. Du må fjerne gammel kjølepasta, gjerne med isopropanol.

 

Bumping etter 15 min er VELDIG lite populært :mad:

Lenke til kommentar

Beklager... er ny her... ;)

 

Har nå fjernet all gammel kjøepasta med kondensfjerner. og smurt på tyyyynt med arctic silver ceramique... Skulle visst være noe enda frakkere greier.

Men fremdeles har jeg temperatur på over 67 grader når jeg går inn i BIOS rett etter at jeg har slått den på igjen. Den kjentes IKKE ut som 67 grader når jeg smurte utover guffa! Kan det være at HK viser feil temp? Har Abit IC7-MAX3...

Hvor mye bør jeg forresten sette autoshutdownen på?

 

Edit:

Er det forresten noen måte å måle EKSAKT hvor varm CPU'en er? Utenom den som vises i BIOS?

Endret av Count
Lenke til kommentar

Nope... 800 fsb Prescott.

Kjører nu med åpent kabinett. Har gjort det siste uka.

Slo på PC'en nå etter at den hadde vært avslått i sju timer og gikk rett inn i BIOS for å sjekke tempen. Den viste 57 grader etter å ha vært påslått i tre sekunder. Kan umulig stemme... kjøleribba er ikke varm heller, for å si det sånn; Raptordisken min er minst to ganger så varm som ribba. Begynner å tro at BIOS kanskje kan vise for høy temp... (?)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...