Gå til innhold

Skjermkort problem, jeg sliter med artifacts.


Chris_lox

Anbefalte innlegg

Som "veteranene" på forumet kanskje ha skjønt har jeg digre problemer!

 

Historien:

 

Jeg kjøpte mitt x800xt for noen måneder tilbake. Har aldri klokket det eller noe lignende. Men så en dag, artifacts! VÆÆ! Tenkte jeg, hva gjør jeg nå, etter mye om og med sendte jeg kortet tilbake til Netshop for kontroll! To ting jeg hadde veldig med artifacts i var: Google Earth og Wolfenstein enemy territory. Så nå sitter jeg her med kortet til en gammel venn (G-force 2 mx400). Så for moroskyld starta jeg opp Wolfenstein ( kortet hadde nye drivere fra n-vidia). Men jeg fikk artifacts! Herregud tenkte jeg, hva faen gjør jeg nå! For sikkerhets skyld sjekket jeg i google earth, her hadde jeg syke artifacts før. Nå var de borte! Jeg får jo ikke muligheten til å sjekke med for eksempel med BF2. Så jeg skrudde av pc'en og tok ut skjermkortet, så over til hva jeg tror kan være grunnene til dette problemet:

 

Grunner:

 

- Mye støv I agp porten. Når jeg tok ut kortet så jeg av det var mye støv inni agp porten, kan det være mulig at dette gir litt dårlig kontakt og at dette kan være problemet?

 

- Ødelagt hovedkort. Ikke vet jeg, men kan hende det er her det ligger, eller hva?

 

 

Så om noen kunne gi meg noen råd og vink om hva dette kan være, er åpen for alt, er mildt sagt desperat!

 

Takker for alle svar!

Endret av Chris_LoX
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det varmt i kabinettet ditt?

 

Artifakter kommer som regel når skjermkortet jobber i ett for varmt miljø. Som regel er dette når kortet er klokket, slik at kjøle løsningen ikke greier å ta vekk varmen. Men siden du ikke har klokket. Så er det kanskje for varmt i kabinettet ditt, slik at kjøle løsningen ikke får gjort jobben sin skikkelig.

 

Hvis du ikke vet om det er for varmt eller ikke.

 

Last ned programmet Everest fra lavalys.com. Etter at det er innstallert, sjekk under Hardware og Sensor. Det står tempen for CPU, chipset og skjermkort (tipper ditt X800 støttes, ikke GF2).

 

Gjør dette og gi tilbake melding om hva temperaturene ligger på.

Lenke til kommentar

Det pleier jo ikke å komme noe støv nedi porten, så lenge kortet står i. Men hvis det ligger nok støv inni maskinen til at det detter nedi porten når du tar det ut, da er det på tide med støvsuging.

 

Rens også viften for støv, blir det for mye så begynner den å lage støy. Og hvis maskinen har generelt mye støv, så kan en uheldig kortsluttning sett fyr på hele greia. Det er relativt mye ampere som går inni den maskinen.

Lenke til kommentar

Syntes det høres litt rart ut at HK kan forårsake artifacter, siden det er skjermkortet som genererer bilde. Men så flink er jeg ikke med PC at jeg kan slå fast at det ikke kan gjøre det. Men i første omgang så ville jeg tro det var skjermkortet. Men siden du har testet med 2 forskjellige kort så virker det litt rart.

Lenke til kommentar

Er du i det hele tatt sikker på at det er artifacts? Altså 65*C load er jo ikke mye for et skjermkort idag som f.eks. x800XT. Reinst driver'n ev. også spillet, det kan jo hjelpe.

 

Om det er veldig tettpakka i kabinettet ditt så har du nok godt av å få litt mer luftgjennomstrømning. Alt av elektronikk lever jo litt lenger om de får kjølt seg orntli.

Lenke til kommentar

Vanskelig å forklare egentlig, siden det kan være så mye. fargelinjer på tvers av skjermen din, teksturer som vrir seg helt merkelig, eller bare at alt ser jævli ut. Det er vel det jeg har vært borti, men sant nok så må det nevnes at kortet da har ligget på 95-97*C, mao alt for vamt. Har også x800XT med AC SilencerATI4.

 

Edit: Og en ting til forresten, at du har klokka for høyt så den ikke klarer regneoperasjonen riktig...

Endret av daniel_984
Lenke til kommentar
:roll: Mulig jeg er n00b men hva er artifacts?

artifacts er alle uregelmessigheter i grafikken som blir tegnet av skjerkortet. Som regel brukes artifacts kun for å betegne de grafikkfeilene som kommer fra defekt eller overklokket maskinvare, men teknisk sett er også grafikkfeil forårsaket av bugs også artifacts. Som regel er det ofte firkanter og trekant i merkelige farger, striper osv. som kommer på skjermen.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...