Jump to content
Sign in to follow this  
Hans Erling

Hjelp til deling av trådløs internett!

Recommended Posts

Jeg har tre maskiner på forskjellige plasser i huset, det vil si to står i samme rom og en for seg selv. Den som står for seg selv er koblet til den trådløse routeren med kabel så denne er ikke noe problem. Så har jeg mine to pcer i etasjen under. Her er den ene koblet mot routeren med et WLAN kort, mens den andre ikke har noe annet enn et vanlig nettverkskort.

 

De to pcene som står sammen er liksom min spill pc som er på nett og serveren min som ikke er på nett. Routeren fungerer som DHCP server og derfra får WLAN kortet mitt ip. Hvis jeg enabler det vanlige nettverkskortet kommer jeg ikke lenger på internett selv om WLAN kortet finner routeren. Derfor får jeg heller ikke kontakt med serveren uten å ofre internett. Det vanlige nettverkskortet i spill pcen får ikke ip fra routeren så hvis dette i det hele tatt skal funke må jeg sette fast ip. Da får de to nettverkskortene to forskjellige ip'er. At jeg ikke kan bruke WLAN og LAN kortene samtidig betyr selvfølgelig at jeg ikke kommer på nett med serveren.

 

Å trekke en kabel fra serveren til routeren er ikke aktuelt. Dette fordi jeg vil ha stabilt høy overføringshastighet mellom spill pcen og serveren (med kabel) samt at routeren og serveren står i hver sin etasje, da er det mere aktuelt å kjøpe et WLAN kort til, men jeg vil helst ordne dette uten ekstra utgifter hvis det er mulig.

 

Jeg regnet med at det kun var noen ip innstillinger i gateway eller dns, men nå føler jeg at jeg har prøvd alt.

Share this post


Link to post

Hmm...

 

...det du vil er at spill pc'en som er koblet til internett(ruteren) over wlan, skal dele denne internett tilkoblingen med serveren din?

 

(dette betyr opplagt nok at spill-pc'en alltid må være på for at serveren skal ha internett access)

 

for å få dette til så skal trikset egentlig være å høyreklikke på tilkoblingen under nettverkstilkoblinger og velge "avansert" og så slå på "deling av internetttilkobling".

 

eventuelt kan du prøve å kjøre den berømte "oppsett av hjemmenettverkswizarden".

 

 

om disse ikke funker kan du prøve å angi en fast ip på de to maskinenes nettverkskort(ikke wlan) som er relativt like og forsikre deg om at serveren finner spill-pc'en i det minste...

 

:)

Share this post


Link to post

Serveren finner spill pcen og kan kopiere fra denne. Problemet er at så lenge jeg har LAN kortet aktivert kommer jeg ikke på internett. Så fort jeg velger å aktivere dette kortet så har jeg ikke internett tilgang lenger. Har prøvd med fast ip på serveren og på LAN kortet i spill serveren. WLAN kortet fungerer også om det får fast ip, men ikke sammen med LAN kortet

 

Selv om det står at WLAN kortet har kontakt med routeren når LAN kortet er aktivert så får jeg ikke pinget routeren. Dette er antagelig fordi at når jeg pinger i CMD så bruker jeg antagelig LAN kortet. Har satt at nettverkskortet skal dele internett tilgangen.

 

Er vel ikke no vits i å knote no videre på serveren får jeg får fikset dette på spill pcen.

Edited by Hans Erling

Share this post


Link to post

Hei, spurte AKKURAT om det samme :) Så ikke posten din. Jeg skal kun dele trådløse oppkoblingen, slik at vi kan dele internett. Si fra hvis du finner det ut.

Share this post


Link to post

Hmm...høres veldig rart ut om du mister internetten(trådløst nett) på spillmaskinen bare ved å aktivere det vanlige nettverkskortet!

 

mister du også ip'en fra wlan-tilkoblingen?

 

har du prøvd å dele wlan-tilkoblingen og kjøre wizarden for hjemmenettverk?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...