Jump to content
Sign in to follow this  
Capisce

Resarator1-6600 GT høy temp

Recommended Posts

Hei jeg har som tittelen tilsier en Zalman Reserator1 som kjøler cpu (amd 3000) og 6600 gt kortet mitt. Standard zalman vga kjøler. CPU temp ligger rimelig lavt, men skjermkortet går opp i 80-90 avhengig av stress. I half-life 2 begynner det å komme "striper" i bildet ved de høyeste temperaturene. Kjølinga er nå koblet i serie og vannet kommer innom cpu først som gjør at vannet som når gpu nødvendigvis er varmere. En løsning jeg tenkte er å ikke kjøre de i serie, men 2 "kretser" altså kutte opp ledningen og slenge på et par t-stykker av noe slag. Største bekymringen med den løsningen er om pumpa klarer dette eller om det blir trøbbel når vannet møtes for å gå inn i reseratoren igjen. En annen løsning er selvfølgelig å bytte til en annen gpu kjøler. Hva tror dere? Hvis noen tror det siste så mottar jeg tips om gpu kjøler med takk.

Edited by Capisce

Share this post


Link to post

Den pumpa holder. Har settet selv med samme skjermkort og har en del ting til i loopen (ekstra radiator osv). Rart at temperaturen er så høy. Er den montert riktig ? Har du kjølepasta på?

Edited by Pels

Share this post


Link to post

Jeg har hatt mitt 6600GT oppe i 107 grader på standard medfølgende viftekjøling helt stabilt. (bare som en liten sammenligning)

Share this post


Link to post
La på kjølepasta på nytt. Ca 25 grader lavere nå. Ingen problemer lenger.

:thumbs:

Det var vel ikke tilfeldigvis atric silver5?

Ikke nødvendigvis.

Share this post


Link to post
Jeg har hatt mitt 6600GT oppe i 107 grader på standard medfølgende viftekjøling helt stabilt. (bare som en liten sammenligning)

hærregud :no:

Share this post


Link to post

Zalman thermal grease (csl 850). Greia var at jeg hadde på pasta første gang også, men tok det på gpu istedenfor vannblokka, slik at pastaen ble skjøvet av halve gpu'en når jeg tok på kjøleren. Nybegynner feil, for lenge siden sist jeg kjøpte ny pc merker jeg. Gjør alle de gamle feilene om igjen:) 107 grader høres helt vilt ut jonepet. Mitt lå på 80 når det begynte å tulle i half life 2, ligger nå stabilt på 55,56,57.

Share this post


Link to post

Du skal legge pastaen på prosessoren. Pastaen skal kun ligge der blokken ikke har direkte kontakt. Siden kjøleblokken leder varmen bedre direkte er det bedre at pastaen blir fjernet (klemt vekk av trykket) og blokka får direkte kontakt, enn at pastaen blir liggende imellom. Jo mer pasta som blir klemt vekk fra prosessoren, jo bedre.

 

Det du må passe på med Zalman sin kjøler er at du får nøyaktig likt trykk på begge skruene, ellers vil blokken bare dekke litt av prosessoren, eller i verste fall knekke den.

Edited by jonepet

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...