Jump to content
Sign in to follow this  
Ludde

Ekstern LaCie sluttet å virke(?)

Recommended Posts

Etter 2 måneders trofast følge, ville ikke min eksterne LaCie P3 250GB USB2-disk lystre når jeg skrudde den på idag tidlig. Dvs, den starter og knitrer avgårde, men Windows nekter plent. Henger seg når jeg går inn på windows utforsker og oppfører seg helt umulig. Den dukker derimot opp i Safely Remove Hardware, men når jeg går inn på egenskaper klarer den ikke å vise meg informasjon om partisjoner etc. Har forsøkt å bytte forskjellige usb-plasseringer, men fortsatt intet hell.

 

Saken er at det er en god del viktige dokumenter for meg på den disken, så hvis noen har noen flotte tips til hvordan jeg kan få tilgang på de dataene som ligger der, hadde det vært rett og slett kjempefint.

Share this post


Link to post

Kan være kontrollerkortet som er gåent. Da må du ta ut selve disken og koble den til internt for å redde filene dine. På den annen side vil sikkert garantien ryke da.... Snakk med butikken du kjøpte disken hos, og hør om de kan tilby noe hjelp for å hente ut filene.

 

Lykke til !

Share this post


Link to post

Så det er kun en standard s-ata disk som sitter inni, og som uten videre vil kunne fungere på en stasjonær maskin? -Trur jeg nok uansett, jeg skal gjøre som du sier å kontakte foretningen jeg kjøpte den fra, før jeg gjør noe dumt og galt, hehe.

 

For meg virker det også rimelig som du sier at det er kontrollerkortet, for seagate-disker pleier da ikke å ta kvelden etter kun snaue 2 måneders sporadisk bruk..

 

-Vet noen om dette er et vanlig problem, altså kontrollerkort til eksterne disker?

Edited by Ludde

Share this post


Link to post

I fall dette skulle omfatte andre i samme situasjon:

 

Ringte firmaet jeg kjøpte disken hos (amentio.no) og forhørte meg om situasjonen. En hyggelig person på den andre siden av røret mente at det mest sansynlig var kontrollern som var gåen, og at jeg burde åpne "boksen" og sette disken i en stasjonær maskin for backup av filene. Deretter skulle jeg søke retur, uten at amentio skulle nekte meg det fordi jeg hadde brutt forseglingen.

 

Dette må jeg si var uventet hyggelig support fra Amentio. Dagens rose.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...