Gå til innhold

Ny billig-pc til hobbyspilling - <4000,-


Anbefalte innlegg

Jeg skal investere i en kraftig studio-pc, men vil ikke besudle den med internettforbindelse og spill, så jeg hadde tenkt til å bygge en egen pc til spilling. Da jeg skal bygge to pc'er og dette er den minst viktige er budsjettet nokså stramt.

 

Spillene jeg skal spille er vel hovedsaklig ikke de mest krevende, og trenger ikke full oppløsning. De mest krevende spillene blir vel foreløpig World of Warcraft og FarCry. Vil ikke ha noe lagging eller ustabile greier, men har beskjedne krav til grafikkinstillingene.

 

Her er et forslag jeg har satt opp fort. Jeg har droppet cpu, da jeg tenker å kjøpe en brukt AMD 64 for max tusenlappen.

 

Til dette bruk - er prioriteringene mine feil?

Vil jeg tjene mer på å bruke pengene annerledes, fx litt mer på skjermkort og litt mindre på noe annet (hehe det skal forsåvidt godt gjøres).

Alle forslag mottas med stor takk!

 

 

EDIT:

Er det i det hele tatt realistisk med dette budsjettet?

Endret av stoney
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spill-PC til 4k er triste saker, selv om det du har satt opp til en viss grad vil gå. Strømforsyning mangler der ja..

 

Hva med å istedet kjøpe to harddisker, med utskiftbar harddiskkabinett, sånn som dette. Da kan du innstallere drivere og sånt på begge harddiskene, men så skille de, der den ene brukes til internett og spilling, mens den andre har innstallert Windows med nettverkskort deaktivert, og med alle studio-programmer.

 

Det vil bli betydelig billigere og enklere. Eneste ulempe er at bare en av "maskinene" kan stå på av gangen.

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Spill-pc til 4.000 går greit det, bare å kjøpe +/- PIV 2.6, 512-1024MB ram, geforce 4600, etc på bruktmarkedet. Mange som vil selge slike nå, og de får du gjerne for rundt 3000.

 

Ingen kan komme å påstå at det ikke funker å spille på en sånn. Det beste forslaget jeg kan komme på til den prisen.

Lenke til kommentar

Som sagt er jeg ikke så kravstor med denne pc'en, så jeg bruker nok en gammel CRT-skjerm jeg har stående, samme med tastatur. Kjøper sannsynligvis en MX518 til spilling. Strømforsyning ser jeg litt an, mulig jeg har noe liggende som funker.

 

@Playmo

Har lekt litt med tanken, ja, men det ser ut til at en slik løsning vil gå på bekostning av studio-pc'en blant annet fordi jeg da må ha et skjermkort med vifte, ha 3-4 HDD'er osv som vil sabotere kjølingen og lage mer støy.

 

- Hvordan fungerer den HD-ramma?

Slipper jeg å åpne pc'en for å bytte HD da? Hva med kabler osv?

Er det noen fordeler med en slik løsning fremfor bare å ha to separate systemdisker? Er det en reel trussel at møkk fra internett legger seg inn på den andre systemdisken som ikke er i bruk?

 

Si at jeg skal gå for en lignende kombiløsning

- noen forslag til gode skjermkort som ikke bråker så mye?

Lenke til kommentar

Med en slik ramme vil du alltid ha den disken du ikke bruker utenfor maskinen. IDE/S-ATA-kabler og strøm kobles til selve rammen som sitter i en 5,25"-brønn. Harddisken(e) setter du inn i et kabinett som igjen passer inn i denne rammen. Når du skal jobbe med studio-saker, setter du inn harddisk nr. 1 og starter maskinen. Der ligger alle dine studio-saker, samt sperret tilgang til internett (deaktivere nettverkskort fra kontrollpanel f.eks). Når du så er lei av å drive seriøst arbeid, skrur du av maskinen, og bytter harddisk nr. 1 med harddisk nr. 2. Der har du innstallert spill, internett og all annen søppel. Så kan du surfe så mye porno du bare orker, uten av studio-PCen din blir påvirket av det.

 

Dersom du jobber med en systemdisk og en lagringsdisk, vil det kanskje være lurt å ha enda en slik ramme, slik at ingen av harddiskene dine blir påvirket av din skjødesløse spill- og internettbruk.

 

For å avslutte vil jeg bare uttrykke min fulle forståelse for at du vil holde de to systemene fra hverandre. En PC uten internett er det adskillig mindre vedlikehold på, med tanke på programvare.

 

Hvis du får basert deg på to veldig støysvake kabinettvifter, samt støysvak PSU, kan man fint kjøre et middels-kraftig skjermkort med passiv kjøling, f.eks en heatpipe-løsning fra Zalman.

Man får vel tak i GeForce 6600-kort med passiv kjøling. Disse gir grei ytelse i de siste spillene, men ikke forvent å kunne sette Doom3/BF2/HL2 osv på max.

Lenke til kommentar
Takk for svar!  :D

Akkurat et slikt svar jeg trengte...

 

Bare for å være litt vanskelig igjen

- Vil ikke disse HD-rammene enten produsere mye varme

eller mye støy (i form av vifter)

Jo, vil nok det. Mest sannsynlig det siste valget. Det står ihvertfall at det er to vifter i den første jeg linket til, og da er det sikkert 3cm-vifter eller no, som støyer litt.

 

DENNE rammen kan ta 3 S-ATA-disker. For å koble ut en disk trenger du ikke gjøre annet enn å løsne litt på den låsemekanismen så diskkabinettet stikker 1cm utenfor, så er det frakoblet. Enten du har 2 eller 3 harddisker vil det være ganske greit å switche mellom disse. S-ATA er jo også Hot-Swat-kompatibel, så man kan frakoble disker under bruk, så lenge det ikke er systemdisker.

 

Nå vet jeg ikke hvilke andre praktiske tanker du har om å ha en PC med utskiftbare system-disker, men jeg ville ihvertfall vurdert det som en smart løsning, istedet for å måtte ha to PCer.

 

 

Edit: Den siste jeg linker til, har ifølge Chieftec noe som ser ut som en 8cm-vifte bak harddiskene, noe som lover noe bedre for støynivået, enn en liten 3cm-vifte.

Klikk HER for å se pdf om harddiskrammen.

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

@playmo

Det ser jo for godt ut til å være sant :p

Dette er akkurat det jeg har vært ute etter

- en mulighet til å kombinere uten at det går på bekostning av studiobruk

 

Tror nesten jeg bare blir nødt til å kjøpe det, og selv teste hvordan det påvirker støynivået i pc'en - hvis noen har forslag til lignende anretninger som muligens er bedre med tanke på støydemping så SKRIK ut...

 

@atleau

Det ser jo overlegent ut, men jeg kan nok dessverre ikke bruke PCI-express da denne standarden har vist seg å fungere dårlig sammen med diverse audiointerface og musikkbehandling generelt på pc.

 

 

Så da kommer den store utfordringen:

HVEM KLARER Å FINNE DET BESTE VIFTELØSE AGP-KORTET MED DUAL-DVI?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...