Gå til innhold

hva skal stå som master og slave?


Slip

Anbefalte innlegg

Har kjøpt en raptor disk (S-ATA) til bruk som systemdisk nå, og jeg plages noe hinsides med og få windows inn på den! I tillegg har jeg 2 ide-disker. En WD 200gb og en Maxtor 250gb (+ eksterne). Hvordan skal jumperne stå da? Skal ide diskene være slave begge 2? WD disken ble MEGET vanskelig og ha med og gjøre etter at jeg satte inn S-ATA'n. :p Maskinen bruker ca. 30 sek for og finne den i bios :mad:

Jeg har drivere og alt på disk til S-ATA'n og xp booter fra cd fint, helt til restarten. Da kommer det opp at disken ikke er konfigurert riktig eller noe. Hva kan det skyldes? Noen sammenheng med jumpere på IDE?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jumpersettinger på IDE-enhetene er ikke avhengig av om det er montert S-ATA disker i maskinen. For IDE-enhetene må du påse at det ikke er 2 master eller 2 slave på samme kabel. Husk også at enkelte harddisker kan settes til Master Singel når de er alene på kabelen. Hvis dine IDE-harddisker er koblet til samme kabel må de enten stå som master og slave (eller begge som Cabel selecet).

 

Problemene med SATA-disken kan bl.a. skyldes drivere eller bootrekkefølge i BIOS.

Lenke til kommentar

ville gjort som Launch sier...bare ha SATA disken tilkoblet og installer windows på den, som boot 1 kan du ta cdrom, pleier jeg og gjøre...hvis ikke pcen finner SATA disken er jo det litt rart. SATA er jo egentlig en idiot-sikker måte å koble til HD'er på ettersom det ikke er noe jumpere etc.

Lenke til kommentar

programmer kunne du vel også hatt på raptoren, du skal vel egentlig ha veldig mye programmer til å fylle hele disken, win partisjonen min er på 10 gig og bruker litt over halve.. så hvis du ikke har sinnsykt mye programmer kan du vel fylle opp siden vil jobbe lettere etc.

edit: hvis du har feks adobe photo osv, og andre store programmer kan du vel har en 1. prioritet på de siden de krever endel og vil kanskje jobbe lettere når de er på raptoren (correct me if Im wrong)

Endret av dmeNt`
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...