Gå til innhold

Test av Supermaskinen Archos AV420


Anbefalte innlegg

Christian's (Zevs) Gjennomgang av Supermaskinen Archos AV420

 

NB: Alle bildene er klikkbare

 

 

Førsteinntrykk

 

Det aller første som møtte meg når jeg mottok min pakke var en solid og flott eske det bare oste kvalitet og morro av. Esken var stor og solid, med spilleren godt synelig gjennom et "vindu" i fronten.

 

th_esken.jpg

Bilde av esken.

 

 

Medfølger

Dockingstasjon med nødvendige kabler

Fjernkontroll med batterier

Veske i skinn

USB 2.0 kabel

Stereo ørepropper

Manual

AC adapter, lader

 

 

Tech spec

 

Kapasitet: fra 20 til 100 GB, avhengig av modell.

 

Minnekortleser: USB 2.0 high-speed, konfitabel med USB 1.1, PC & Mac. Innebygget CompactFlash™ Type I. overgang kan kjøpes utenom. Til SD, SM, MMC, MS and MS Pro. (det kommer jeg tilbake til)

 

Video Avspilling: MPEG-4 SP med MP3 eller ADPCM stereo lyd, nær DVD kvalitet opp til 704x480 @ 30 f/s, AVI filformat.

leser XviD and DivX®** 4.0 & 5.0.

 

Video Opptak: MPEG-4 SP med ADPCM stereo lyd, nær SVCD kvalitet (optimalisert oppløsning for standard TV gjennom composite video line-in) med opp til 512x384 @ 30 f/s, in AVI format.

 

Music Avspilling: Stereo MP3 decoding @ 30-320 kb/s CBR & VBR, WMA (inkludert beskuttede filer), WAV (PCM & ADPCM).

 

Music opptak: Fra en analog kilde i stereo lyd i WAV format.

Stemmeopptak med innebygget mikrofon.

 

Foto fremviser: JPEG eller BMP.

 

Skjerm: 3.5" til 3.8" TFT LCD avhengig av modell. (QVGA) 320x240 pixels, 262 000 farger og TV-utgang.

 

Utganger: Headsett/inn-ut linje. Innebygget Høyttaler og mikrofon. TV-dockingstasjon for komunisering med TV. Inn og ut linje, for fremvising og opptak fra TV. Dockingstasjonen har også IR mottaker som kan styres med medfølgende fjernkontroll.

 

Batteri Tid : 20 GB modell: opp til 12 timer

med musikk eller 4 timer med video på den innebygede LCD skjermen. Større kapasitets modeller (opp til 100 GB): opp til 16 timer med musikk eller 4 ½ time med video på den innebygede LCD skjermen. Utbytbart batteri for 20 GB modellen.

 

Oppdatering: Last ned firmware updates fra www.archos.com

 

Strømkilde: Innebyget : oppladbart Li-Ion Batteri.

Utenom: AC charger/adapter.

 

Størrelser: 20 GB modell: 12.5 x 7.8 x 2 cm (4.9" x 3.1" x 0.8")

Større kapasitets modeller (opp til 100 GB): 125 x 78 x 26 mm (4.9" x 3.1" x 1")

 

Vekt: 280 g for 20 GB modellen og 320 g for større kapasitets modeller.

 

System requirements: PC: Pentium® III 800 MHz eller høyere, Windows 98 SE, ME, 2000 or XP. 64 MB RAM (128 MB anbefales) med USB-port og CD-ROM.

(trengs ikke!)

Mac: 9.2 or X (10.2.4) USB Manager version 1.2 eller høyere med USB-port and CD-ROM.

 

 

Funksjoner

 

Archos AV420 har faktisk så mange Funksjoner at det ville tatt flere år å gå igjennom alle! :p

 

SkjemenFor å begynne en plass kan vi jo like så godt begynnne med skjermen.

Dette er noe av det beste jeg noen gang har sett på en såkalt "MP4" spiller. Skjermen er stor og oversiktelig og filmene er tydelige i displayet. Skjermen er ikke sylskarp, men den er skarp for å få det sagt. Man kan selvfølgelig endre lysstyrken, forholdsvis mellom 3 valg. Det er ikke så mye å klage over utenom at den som sakt kunne vært litt skarpere.

 

Desverre har jeg ikke noe bilde av skjermen i det den spiller av en film, men jeg har dette:

th_film.jpg

 

Menyene

Menyene er bare helt supre! Bedre menyer skal du lete lenge etter! Systemet ligner litt på iPod sitt, men jeg vil si det er mer oversiktelig.

 

Skal man F.eks finne frem i musikken sin, trykker man ganske enkelt på "music", Der kan man enten velge mellom

 

Browse hard disk

Artist

Album

Title

Gentre

Year

Playlist.

 

Jeg synes "Browse hard disk" er en helt genial funksjon. Si du har all musikken din lagret i mapper på PC'en. går du inn her vil mappene vises akkuratt som på PC'en! Synes det er bra, da jeg gjærne har sanger jeg hører på ofte i en spesiell mappe.

 

th_musikk.jpg

 

Ganske likt er det også når man skal finne fra godfilmene sine, Trykk på "video" og alle filmene kommer opp i en liste med små bilder ved siden av. Slik:

 

th_filmmappe.jpg

 

Ellers er alle menyene noen av de mest logiske jeg noen gang har sett. Under "setup" finner du alt som har med Setup av spillern å gjøre, Filmene dine under "video", musikk under "music", bildene dine under "photo" og resten. Akuratt slik en MP3 skal være. Her er det mange andre merker som har mye å lære.

 

th_meny.jpg

 

Bildeoverføring

 

Lekene lett! Sett inn minnekort av typen CompactFlash Type I En melding dukker opp på skjermen at minnekortet er funnet. Menyen åpner seg automatisk og alle bildene dukker opp! Da klikker man på en av de 3 knappene for å kopiere bildet eller alle bildene inn i en forhåndsvalgt mappe.

 

th_archosav400-6.jpg

 

Filmfremvising

Denne funksjonen er kanskje mest for gøy? Jeg har hørt mange som sier at man ikke kan se en hel film på den lille skjermen. Selv synes jeg man faktisk kan det, skjermen er så stor at den fungerer fint som et fint tidsfordriv på f.eks toget eller flyet, Eller skolen :p

Som jeg har nevt tidligere er ikke skjermen sylskarp, det er desverre litt store pixler, og den kunne trengt litt AA. Skjermen leverer heller ikke mer en 30f/s noe som jeg synes er i minste laget. Ettersom du ser i enkle filmer eller scener at det "lagger" litt, men ikke betydelig mye. Den innebygede høytalleren er desverre ikke så veldig god, men det hadde du kanskje ikke forventet heller? Men vis du bruker headsett, (jeg bruker Koss PortaPro) Da, da får du høre lyden på sitt beste. Bassen er bare helt syk, hele headsettet rister når den står på fult og det er derfor ikke noe å anbefale. Men lyden i film med headsett er bare helt knall!

 

Musikkavspilling

Her er det heller ikke noe serlig å klage over. Det skal også nevnes at jeg ikke er noen Überlydgeek, men denne lyden bare parkere iPod før den har fått startet! Bassen er som nevnt tidelige noe helt enorm og lyden er klar og tydelig.

 

 

TV opptak/ TV fremvisning

Dette er en funksjon jeg ikke har fått testet enda, Da vår TV med RCA innganger/utganger er kaputt. Da sitter jeg her med mitt lille 14" uten noen som helst form for utganger. Jeg skal prøve å få oppdatert denne testen, når jeg får prøvd denne funksjonen. Vis noen vil skrive litt om dette så bare send det til meg på PM så skal jeg skrive det inn :)

 

 

Design

Mange vil kanskje si spillerne er stor, da stiller jeg et lite ? (spørsmålstegn)

Vis man skal ha en spiller med stor skjerm, da blir det liksom litt feil å klage over størrelsen. Riktignok er den ikke verdens tyneste, men lovlig. Spilleren har kraftige "gummiknotter" i vært hjørne. Disse er ganske praktiske når spilleren skal stå oppresist.

 

Spilleren har 3 små leds. En for HDD, som blikner rødt når spillerens harddisk jobber, en for ON. Som lyser grønt når spilleren er på. Og en for lading, CHG, som lyser når spilleren lades og blinker når den er fulladet.

Høyttaleren er fint plassert, ikke noe å klage over.

 

th_menyene.jpg

 

 

I bruk

Til hverdagsbruk, altså til musikk lytting, Fungerer Spilleren forholdsvis greit, men kanskje litt stor vis du skal traske den med deg rundt omkring. Denne spilleren er først og fremts ment til personen som tåler å ha den med seg og gjerne dra opp en liten film :) Skal man bare høre på musikk må man nok finne seg en annen spiller.

 

Den midterste knappen i "knapperosen" fungerer som start eller pause. Krysset nedenforbi fungerer som avbryt, eller tilbake om du vil.

 

 

Tilkobling og filoverføring

 

Tilkobling

 

Tilkoblingen til TV er som jeg har sagt tidligere en funksjon jeg ikke har fått testen enda, Men spilleren settes opp i medfølgende Dockingstasjon:

 

th_tilkobletminnekort.jpg

 

Setter tilkoblingskabelen inn i spilleren:

 

th_ledning.jpg

 

Og vips, så er det bare å velge inne i den lette menyen enten å vise TV bilder på spilleren, eller vises spillerens bilde på TV'en.

 

th_tilkobletdocking.jpg

 

Filoverføring

 

Er en lett lek. Plugg spilleren i den medfølende USB 2.0 kabelen, og spilleren dukker opp som en ekstern harddisk. åpne harddisken og dra over filene til mappene som vises i harddisken.

 

Du trenger absolutt ingen programvare! Bare klikk og dra. Trykk på "trygg fjerning" nede i høyre hjørne og spilleren oppdateres seg. lytt og enjoy!

 

Desverre kan spilleren ikke lades via USB, den må lades med medfølgende power adapter.

 

th_tilkoblet.jpg

 

 

Konklusjon

 

Archos AV420 er en genial spiller! Spilleren kan gjøre omtrent alt som du krever av en spiller og det er ikke annet å utsett en å begynne å spare!

 

Pluss+

-Fint design

-Stor og tydelig skjerm

-Funksjonalitet

-Ingen programvare needed.

-Knapper, plassering

-Lyden :love:

-Mange funksjoner

 

Minus-

-Stor (bare om det bryr deg!)

-Litt uskarp skjerm under filmavspilling

-Ingen lading via USB

-Norsk språk?

 

Litt info

 

Jeg kjøpte min spiller gjennom Ebay.com Spilleren kom ny i fra USA. Den kom på Ca. 2200kr med frakt. Ellers kan du sjekke PRISGUIDEN for rimeligste pris her i Norge.

 

 

Terningskast

9/10

Endret av Zevs_
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Joa, virket fin den. Men ikke lag 2 tråder da...

5094538[/snapback]

2tråder jeg? Jeg laget 2 først, men den ene skulle vært slettet for lenge siden

denne skal jeg ønske meg til jul.

 

men nå fikk jeg et problem. hvis jeg skriver et innlegg og senderlink til denne testen til bestemor og bestefar så ser de avataren minn = ingen slik på meg.

5094851[/snapback]

Haha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...