Gå til innhold

Hva skjer hvis pc`en blir veldig varm?


CFALive

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

School of life, vettu :thumbup: Slutter aldri.

Men ontopic: Så lenge maskinen ikke skrur seg av eller viser noen "sykdomstegn" er den vel fortsatt innenfor grensene av hva som er sunt for en bærbar maskin med tanke på temperatur. Det kan fortsatt gjøre rimelig vondt for dem som absolutt MÅ ha pcen i fanget når de bruker den..

Lenke til kommentar
Har du temperaturmåler på pcen da?

 

Så kan du skru den av ved for varm...

 

Har kjørt får bærbare i flere timer på NFS Underground 2 og det er krevende.

- Ingen "sykdoms"-tegn.

Varm PC er ingenting aa bekymre seg for! Jeg bor i Florida, og kan vel ikke si noe annet enn at grensene for hva en datamaskin taaler av temperatur kan strekkes langt utover fatteevnen til en nordboer!

Lenke til kommentar

Maskinen som du har, i9300, skal ikke bli varm. Ved full belastning over lang tid vil du merke at undersiden blir varmere, men det er veldig lite varme-energi som slipper ut den veien, egentlig. Pass å at du ikke blokkerer iåpningene for kjøleluft. De er bak og under. Det er viktig! Det kan fort skje om du bruker den i sengen og lignende.

99% av kjølingen skjer i de innvendige kjøleribber med tilhørende "heatpipes", en ekstern kjøler som blåser luft mot maskinen vil være temmelig virkningsløs.

Kan du si litt mer om under hvilke forhold maskinen blir varm?

 

Ekstreme tilfeller: La oss si at du bruker maskinen ved full belastning på et veldig varmt sted (f.eks i syden ved 30 til 40 grader).og den begynner å slå seg av pga varme. Da kan du effektivt øke kjølingen ved å suge mer luft ut gjennom de to kjøleåpningene bak. Det er i praksis det eneste som virkelig nytter. Som regel vil det holde med åpningen til høyre (GPU). Jeg har prøvd dette. Blåser du luft inn i kjøleåpningen på undersiden er det mindre effektivt, da det finnes avlastningsåpniger på siden og ved tastaturet som slipper luften ut igjen før den passerer kjøleribbene. Kjøleribbene ser du om du kikker inn gjennom åpningene bak, de er plassert like ved der luften slipper ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...