Gå til innhold

ixus 700 vs Caplio R2


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe et nytt, lite kompaktkamera som skal erstatte mitt aldrende Canon Ixus V.

 

I utgangspunktet tenkte jeg på et Ixus 700, fordi det virker som et greit og svært kompakt kamera med god oppløsning.

 

Men så begynte jeg litt research her på Akam.no, og er blitt svært usikker.

Noe av det som virkelig har irritert meg med gamle Ixus V er at det er så treigt når man skal ta bilder. Og batteriet har aldri imponert meg, og har i det siste tapt seg veldig. Og jeg skulle gjerne sett bedre vidvinkel. Men størrelsen og designet er jo nydelig. Spesielt størrelsen er viktig for meg (selv om blits helt inntil objektivet gir irriterende mange røde-øyne-bilder). Jeg har også vært fornøyd med bildekvaliteten, til tross for litt dårlig oppløsning (2,1 megapiksler).

 

Etter å ha lest testen på Akam, ble jeg igjen igjen gjort oppmerksom på disse svakhetene. Selv om Ixus 700 er mye raskere enn mitt gamle, ser det ut til at det finnes bedre alternativer. Og batteriet er visstnok fortsatt ikke på topp.

 

Etter å ha lest endel stoppet jeg opp på testen av Ricoh Caplio R2, og begynte å lure på om ikke dette har kameraet jeg trengte.

Det er riktignok noe større enn ixus700, og designet/byggekvaliteten virker noe svakere.

Men det ser jo stilig ut (særlig i svart variant), og det er jo ikke STORT (1 cm lengre enn ixus 700). Den har ikke optisk søker, men den tror jeg at jeg ikke vil savne noe særlig.

 

Fordelene med Ricoh-kameraet ser ut til å være:

-God Vidvinkel

-Godt batteri

-Når man går tom for batteri uten å lader tilgjengelig kan man bruke 2x aa-batterier

-HASTIGHET!

-mindre rødeøyne-problemer

-billigere (faktisk veldig billig på Nomatica).

 

Det jeg lurer på er dette med oppløsningen. Hvor stor oppløsning trenger man egentlig? Vil 7 megapiksler være bedre for meg enn 5 megapiksler? Jeg tror jeg sjelden vil kopiere til større bilder enn 13x18, og nesten aldri til 20x25 eller større.

På hvor store bilder (laget av fotobutikk) vil 7 megapiksler begynne å få en fordel over 5?

 

Noen gode ideer om hva jeg burde velge.

 

Noen tanker om bildekvalitet og brukervennlighet/menyer/kvalitetsfølelse mellom disse to kameraene?

 

Og til slutt: er det noen kameramodeller jeg har misset som jeg burde sjekke nærmere ut som et alternativ til disse to?

 

 

Takk for oppmerksomheten,

Albe

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For best bildekvalitet : Ixus 700

For hurtighet og allsidighet : Ricoh Caplio R2.

 

At Ixus 700 har bedre bildekvalitet, går ikke på megapixler i det hele tatt. Forskjellen mellom fem og syv er umerkelig om du nesten aldri skriver ut i større enn 13x18. Det er bare sløsing av plass på minnekortet egentlig. Skriver du ut i A3, vil flere megapixler ha betydning, men her er optikken en større flaskehals uansett.

 

Se også på Nikon Coolpix 7900 (syv megapixler) eller kanskje helst Nikon Coolpix 5900 (fem megapixler) for et kamera med enda bedre bildekvalitet enn Ixus 700 (i følge både forumbrukere og flere tester) og mye bedre batterikapasitet. Ser stort ut på bilder, men er egentlig veldig lite. Røde øyne problematikken er også helt borte med dette kameraet (digital fjerning av røde øyne i kameraet etter du har tatt bildet... fungerer perfekt). Søk etter det her på forumet.

 

Uansett... alle tre er meget gode valg.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Takk for godt svar.

 

Synd at Nikon-kameraet er litt klumpete. Tykkelsen ved grep og objektiv mer enn en centimeter bredere enn de to andre.

Det er sikkert OK for normal bruk (og meget bra for ergometrien), men jeg ønsker å ha det så smalt som mulig for å lett få plass i innerlomma.

(hjelper ikke å ha et godt kamera hvis du ikke har det med når du trenger det)

 

Så jeg tror jeg velger bort Nikon pga dette.

Tror faktisk jeg skal prøve meg på Ricoh'en jeg.

 

Og takk for oppklaringer rundt antall megapiksler!

 

Er det forresten nødvendig med større minnekort enn 512MB? Eller spurt på en annen måte: Hvor mange bilder kan jeg regne med å få plass til på et 512-kort med maksimal oppløsning/minimal komprimering i et 5-megapikselkamera?

Endret av albe
Lenke til kommentar
"...Se også på Nikon Coolpix 7900 (syv megapixler) eller kanskje helst Nikon Coolpix 5900 (fem megapixler) for et kamera med enda bedre bildekvalitet enn Ixus 700 (i følge både forumbrukere og flere tester)..."

Hvilke tester kommer det frem at 7900 har bedre bildekvalitet enn ixus 700? Har nok tilgode å lese disse.

Lenke til kommentar
Takk for godt svar.

 

Synd at Nikon-kameraet er litt klumpete. (...) Så jeg tror jeg velger bort Nikon pga dette.

Tror faktisk jeg skal prøve meg på Ricoh'en jeg.

Ricoh'en føles faktisk større enn Coolpix 5900/7900. Du bør prøve å holde de før du bestemmer deg.

 

Hvilke tester kommer det frem at 7900 har bedre bildekvalitet enn ixus 700? Har nok tilgode å lese disse.

 

Regnet med den. Hvis man mener noe mot Canon her inne, så er det alltid noen som krever bevis :)

 

Her på AKAM for eksempel kommer Coolpix 7900 bedre ut enn Ixus 700 på bildekvalitet med terningkast fem fremfor Ixus'ens terningkast fire. Jeg har sett flere tester med samme konklusjon, men med to så like kamera så vil man også lese tester som mener det motsatte. DPreview mener f.eks at Ixus 700 er noe bedre enn Coolpix 7900 på lav ISO, mens Coolpix 7900 er bedre på høyere ISO. Det fikk også TIPA awards for beste kompaktkamera fremfor konkurrenter som f.eks Ixus 700. TIPA awards er en verdensomspennende og anerkjent prisutdeling i fotoverdenen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hmmm.

Det var vanskeligere å velge kamera enn jeg trodde.

 

Jeg hadde egentlig bestemt meg for ricoh'en.

Men så leste jeg flere tester hvor det var påpekt at den hadde en veldig svak blitz. Selv til et kompaktkamera å være.

Og jeg leste flere utenlandske tester/brukererfaringer hvor man framhevet veldig mye støy på bildet og ekstra dårlige egenskaper i dårlig lys.

 

Det ser virkelig ut til at alle (kompakt)-kameraer har svake sider. Noen geniale, som på ricoh'et, men svake i tillegg.

Hvorfor kan ingen lage noe som er perfekt overalt :hmm:

 

Uansett, så lette jeg litt mere. Det aller viktigste, ufravikelige kravet mitt er at kameraet skal være raskt på avtrekkeren. Og det skal være kompakt. Og selvsagt ta så bra bilder som mulig.

 

Jeg testet et Nikon i en butikk (5600?). Det var faktisk imponerende lite. Ihvertfall lengde/bredde. Men litt for tykt for min innerlomme. Men det som felte kameraet var hastigheten. I litt dårlig lys, med blitz, så var det nesten like treigt som mitt gamle ixus v til å fokusere og fyre av. Rett og slett for tregt for meg, selv om billedkvaliteten og brukervennlighet sikkert er utmerket.

 

Så jeg lette videre. PGA hastighet tittet jeg endel på Casio-kameraer. Z57 og Z750 ser veldig bra ut. Men disse ser også ut til å ha problemer med støy og mørkere omgivelser. Og jeg må nok bare innse at mye av bruken min vil være type barnebursdag på vinterstid inne. Så jeg lette videre.

 

Så snublet jeg over tester av et fuji-kamera.

Jeg har egentlig aldri hatt sansen for fujifilm sine kameraer, men den nye F10 så faktisk helt OK ut.

Den er ikke blandt de aller minste, men kompakt nok allikevel. Solid og passe stilig. I tillegg til meget god billedkvalitet ser det ut til at det utmerker seg med en helt OK blitz, og meget gode egenskaper på høy ISO. Og hovedkravet mitt om at det skal være lynraskt på fokus og til å ta første bildet ser ut til å være godkjent.

Også dette kameraet har mindre gode sider. Det er raskt på seriefotoer, men treigt mellom bildene ved bruk av blitz. Dette kan jeg akseptere sålenge første bildet taes raskt. Og jeg ville helst hatt mulighet til å kunne putte inn standardbatterier som AA, men det batteriet som følger med (>500 bilder) ser ut til å ha så god kapasitet at dette i praksis ikke blir et savn.

Kameraet har få fancy funksjoner og nesten ingen mulighet for manuelle innstillinger, men det ønsker jeg heller ikke, siden jeg ser etter et sikt-og-skyt kamera.

Tilslutt har heller ikke dette kameraet skikkelig vidvinkel. Det er synd, og er noe jeg vil savne, men det er vel mindre viktig enn gode egenskaper på høy ISO.

Det bruker også et litt dyrt minnekort (xD-Picture Card), men det får jeg bare leve med.

 

-Er det noen som har testet Fuji F10 og kan gi meg noe tilbakemelding på om dette kan være et godt valg sammenlignet med alternativene?

Lenke til kommentar

Har også sett diverse klager på støy på Ricoh'en den siste tiden, og at Casio sliter med støy er en kjent sak.

 

Vi har ikke Fuji der jeg jobber, men har sett utelukkende bra tester av kameraet. At minnekortet (XD) er litt dyrere enn minnekortene til de fleste andre (SD) bør ikke være en stor faktor da prisforskjellen er ganske liten for tiden, og det i første omgang er en engangsinvestering. Tror nok kanskje Fuji'en er et godt valg for deg om du synes Coolpix serien blir for stor... mulig Fuji F10 slår Coolpix 5900 og for den saks skyld... har som sagt ikke hatt gleden av å prøve ut F10 selv. Vet ikke hvorfor du har noe mot Fuji sine kamera, men eneste minuset jeg har merket meg, er at det kan være vanskelig å få tak i ekstrautstyr som batterier, lader og lignende. Mulig importøren har bedret seg på det punktet den siste tiden.

 

Ang. treg Nikon så kikket du nok på Coolpix 5600 som er billigversjonen av Coolpix 5900. Nå skal det riktignok sies at 5900 heller ikke er råkjapt på utløseren, men bedre enn de gamle Ixus'ene er det definitivt.

Lenke til kommentar

Er selv på jakt etter kamera, og har vurdert de samme kameraene. Skal og brukte det stort sett til å ta bilde av barn, og tror jeg kommer til å gå for Fujefilm F10. For meg ser det ut til å være et bra pek og klikk kamera, med veldig bra billdekvalitet. Og for oss med barn er motivene ofte situasjoner som oppstår uventet, da er det jo viktig at bildene har best mulig kvalitet fra første forsøk. :)

Lenke til kommentar

Kjøpte med Fujifilm F10 for en stund siden. Eneste jeg syntes var dumt når jeg skulle kjøpe dette var at der ikke var manuelle kontroller. Men etter hvert som jeg har brukt kamraet en god del, har jeg ikke savnet de manuelle mulighetene ett sekund! Dama har casio 750, der er jo litt manuelle muligheter, men de er nærmest ubrukelige. Det er i få spesielle situasjoner, der du vil lure lukkerticen og litt sånt, du får bruk for det. Auto fungerer veldig fint for min del.

 

Men skal ikke snakke for andre.. F10 er i alle fall et glimrende kamera, som jeg har hatt veldig stor glede av!

 

At det blant annet har blitt kåret til det beste koompaktkamraet av eisa, er jo heller ingen svakhet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...