Gå til innhold

hvor mye volt trenger en cd-rom motor?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, det trengs en kontroller, som det sies i den artikkelen. Det kan skaffes slike kontrollere i modellflybutikker.

Slike motorer brukes også i kjølevifte i PC'er, hvis du kikker etter så finner du at det sitter et lite kretskort med elektronikk inne i vifta. (men du kan ikke bruke denne til en større motor).

Det sitter naturligvis en slik kontroller inne i CD spilleren også, men tviler på at du kan koble det slik at den kan brukes.

Lenke til kommentar

Plukket nylig en CD ROM i biter for å få ut motoren til bruk i fly. Dog må jeg si meg heller lite imponert over denne motoren, den er jo meget liten i forhold til "the real deal"-flymotorene. I tillegg var kortet som motoren var montert på fylt med elektronikk og det var ikke mindre enn 6 ledere som kom ut på en nusselig liten flatkabel, hvilken av disse som skulle gått til en børsteløsregualtor må gudene vite.

 

Det å kjøpe regualtor av type modellfly vil også være heller upraktisk da disse koster i området 4-500 kroner for de billigste (10A) og økende priser oppover. I tillegg så må du jo få til å styre regualtoren også, altså må du ha en radiostyring og hele pakken. Blir ganske upraktisk vil jeg tro :p

 

Må jeg få spørre trådstarter, hva var det du tenkte å bruke denne til? :innocent:

Endret av Explorer
Lenke til kommentar

En stepper-motor og en børsteløs motor deler noen likhetstrekk (de omtrent samme mekaniske oppbygging og krever begge elektronikk for å virke) men en stepper-motor kan man nøyaktig bestemme posisjonen på. Matrise-, plotter- og blekkskriver bruker stepper-motor og en endestoppsensor for å kunne fungere.

 

Noen tips:

 

Glem å høste deler fra en CD/DVD-ROM drev. Det er bortkastet tid og de kan være temmelig vanskelige å åpne også (avhengig av om det brukes skruer eller krok fester).

 

Du kan enkelt styre kitet du får kjøpt på modellflyhandleren uten å bruke radiokontroller. Vanligvis har kontrolleren enkle innganger (strøm og retningsinput)som du kan styre selv uten å la disse gå til radiokontrolleren.

 

Jeg har et spørsmål selv. Jeg har en havarert Maxtor Harddisk (160GB veldig synd den streika) hvor jeg har byttet ut topdekslet med en pleksi-glass plate. Dette for å kunne se hvordan harddisken ser ut inni. Men jeg vil gjerne få motoren på denne til å spinne konstant. Dette er jo også en børsteløs motor, men jeg gidder ikke å lage en dummy IDE kontroller (med PIC og et enkelt program som bare laster inn rotsektoren på disken om og om igjen) bare for denne "pyntegjenstanden". Det beste hadde vært og kunne lodde litt om på noe på selve on-board kontrolleren slik at den sørger for å holde motorstyringen i arbeid konstant (samme hvordan, bare det "snurrer" for å si det sånn). Er dette enkelt å gjøre?

Lenke til kommentar

Svært enkelt å gjøre faktisk. Demonterte en eldre Fujitsu-harddisk for noen dager siden (30GB elns.). Den var iallefall slik at den startet opp så snart den fikk strøm, så begynte lesearmen å veive rundt på skiven i håp om å få til å lese noe.

Her var det ingen tilkobling på IDE-porten i det heletatt. Har også lagt merke til at de nyere (SATA - 160GB) Seagatediskene mine starter opp så snart de får strøm på, så det er vel sannsynlig at det kan virke på din også. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...