Gå til innhold

Merkelig bilde ved exp til DVD i Adobe Premiere


Anbefalte innlegg

Har redigert ferdig et større prosjekt i Premiere og skal eksportere det til DVD. Problemet er bare at når dvd-plata er ferdig og jeg setter den i DVD-spilleren i stua, skjer det noe rart med bildet. Det er ingen problem så lenge bildet er rolig, men når det panoreres med kamera dannes det streker langs alle kanter i bildet. Dette er selvfølgelig utrolig irriterende. Det kan best beskrives ved at det dannes forvrengninger på tvers av alle kanter og linjer, slik som fjellrygger mot himmelen og lignende. Noe som har vært borti dette? Noen instillinger som kan hindre dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette kalles interlacing. DV-video er nemleg ikkje oppbygd av 25 heilbilete i sekundet, men 50 halvbilete. Det vil seie, på det fyrste halvbilete vises linje nummer 1, 3, 5 osb av bilete, og på det neste 2, 4, 6 osb. Feil på dette området fører ofte til det problemet du beskriver.

 

Sjå på innstillingane når du brenn DVDen. Ein eller annan plass vil du finne Field-options, eller noko linknande, der du kan velge anten Odd-fields, even fields, eller progressive/no fields. Må innrømme at eg ikkje veit kva innstilling som fører til problemet ditt, men prøv noko anna enn du prøvde sist, so vil du nok få det til å fungere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...