Gå til innhold

HTPC: Silverstone L03 Kabinett Test


Anbefalte innlegg

Fant ut at mitt gode gamle Chieftech midi kabinett ikke passet så bra inn i stua, først prøvde jeg å bygge ett kabinett. Men det ble stort, klumpete og finishen ble ikke noe. Så jeg ga opp.

 

Da var det like greit å finne ett ferdig bygd kabinett som passet mine behov. Valget falt på Silverstone sitt kabinett. Det ser bra ut, passet med min hardware (ATX størrelse) og kostet ikke all verden.

 

Produsent Link

Komplett Link

 

Første Inntrykk:

 

Kabinettet er greit nok å jobbe med, men det kan være litt trangt, spesielt hvis du kun er vant med midi og big tower kabinetter.

 

HTPC-1.jpg

 

Finishen er grei nok. Fronten er av aluminium, mens resten er stål. Lokket er lakket, og har bra med klarlakk på, noe som gjør ett bra inntrykk når du tar på det. Som man kanskje ser av bildet, så er det lett å få fineravtrykk på fronten.

 

Kabinettet har to luker i front som åpner seg når du trykker på dem, og glir ned av seg selv. Det som bekymrer meg ved lokket over DVD-rommen, er at det går en inndypning i aluminiumet der, streken som er midt på fronten. Der blir lokket meget tyne, så jeg tror ikke det vil tåle all verden før den brekker i to.

 

Ett annet minus med fronten er at dioden som indikerer HDD drift er meget sterk, noe som irriterer i mørke rom. Løsning her er å ikke kople den til hovedkortet. Kablene som er festet til diodene, ser også ut til å være festet litt dårlig. Med litt mye bevegelse på kablen under innstallasjon så kan disse brekke av.

 

Montering:

 

Noe som var positivt med kabinettet er at det har plass til mye, og at det følger med ekstra skruer. Fra produsenten skulle det også følge med en 60 mm vifte, men i min fulgte det med 2 stykker. Det er også plass til en 80 mm vifte i bunn av kabinettet, under HDD plassene.

 

Når man skal montere i dette kabinettet, så er det greit å ha litt erfaring. Bruksanvisningen som fulgte med er elendig, kun i bilder, og dårlig beskrevet. Det løse hovedkort brettet har merket opp mange hull for HK festing, men det står ikke beskrevet hvilken som er til hva. For ATX HK var det bare å sette inn i alle hull med A og AB merking.

 

Jeg valgte å montere hovedkortet inne i kabinettet og ikke løst på HK-brettet. Dette fordi det var litt vanskelig å få på plass igjen.

 

HTPC-3.jpg

 

Det som er viktig å tenke på ved montering er å ta alt i riktig rekkefølge. Under DVD-Rom plassene på høyre side av bildet så sitter det en harddisk. Den var det utrolig vanskelig å få plugget inn kontaktene på. Mest problemer var det å montere molex kontakten. Men dette var mest pga hovedkortet mitt som hadde strømkontakten slik at de ligger å presser litt på hverandre. Ellers så var det ikke store problemer å montere. Bare å huske å montere DVD før floppy disk holderen monteres.

 

Fra produsent er det plass til 2 - DVDrom, 2 utvendig 3.5 og 2 innvendig HDD plasser. Siden jeg har 1 DVD rom, 1 Floppy og 3 Harddisker som skulle inn så viste kabinettet sin dårligste side. Frontene har lokk på seg når de ikke er i bruk. Men hvis du trenger den ene utvendig 3.5 plassen til en HDD som jeg, så får du dette problemet:

 

HTPC-2.jpg

 

Lokket får ikke plass når en Harddisk er der, og dermed må den forbli uten lokk, slik at harddiskene syns. Men heldigvis så er ikke fronttekslet på denne siden som trengs å åpnes når en DVD skal inn i spilleren.

 

Plassen til skjermkort er bra nok. Men de med store Nvidia kort får kanskje ikke plass. Jeg har ett Sapphire Radeon 9800 Pro, og det har bra nok klaring i lengden. I høyden er det bra med plass.

 

Når alt var montert, så laget ikke viftene i kabinettet spesielt med lyd, men det var før topp dekslet kom på. Da blir all lyd konsentrert og forsterket. Så noen viften måtte ta kvelden. Siden CPY kjøleren kjører på minimum, og ikke lager mer enn en lav humming, GPU viften lager ingen lyd. Min modifiserte PSU (satt inn 2 18 dB papst vifter i stedet for original vifte) lager kun lyd med øret helt inntil. Da var det kun de 2 60 mm og den hene 26 dB papsten jeg monterte i bunn. Papsten gikk med en gang, og en av 60 mm måtte også vekk. Valget falt på den som er på høyre side på bilde:

 

HTPC-4.jpg

 

Grunnen er at begge blåser ut, men den til venstre har varmluft, og den til høyre har kaldere luft. Dermed gjør den venstre mer nytte enn den høyre.

 

Etter dette var kabinettet behagelig stille igjen.

 

Kjøling:

 

Kabinettet har vel ikke verdens beste kjøle egenskaper. Det er perforerte hull i hver side av topp lokket, men i valget mellom kjøling og stillhet må man ta noen komprimisser. Jeg har valgt stillhet siden det ikke skal spilles noe særlig på denne PCen.

 

HTPC-7.jpg

 

Rundt CPUen, som er standart Intel mål, er det ikke all verdens plass, mot PSU er det kun 0,5 cm. Så mesteparten blåser ut mot NB kjøleren. Noe som kanskje ikke er så dumt.

 

Min Pentium 4 - 2.8 GHz/533 - Northwood, slå på ca 47 grader idle, med ca 25 grader i rummet. Under full load så lå den på rett under 60 grader. Noe som er ok i min bok. Det skal overhode ikke overklokkes noe her.

 

 

 

Som noen kanskje ser av bildene, så er det ikke noe display på dette kabinettet. For meg så hadde jeg ikke bruk for dette, og valget ble tatt etter det. Har aldri sett nytten av det på en HTPC, men det er smak og behag. Vil man ha display så har Silverstone andre modeller for det.

 

 

Oppsummering:

 

Positive ting:

 

-God Plass

-Bra utseende

 

Negative ting:

 

-Dårlig bruksanvisning

-Fullt kabinett gir litt trang plass

-Konsentrerer støy med mange vifter

-Frontdeksler lite gjennomtenkt.

-Ingen Display (For de som vil ha det)

 

Selv om det er mye minus med kabinettet, så har jeg ingen problemer med å anbefale dette for de som vil ha noe annet en midi tower i stua, eller kanskje ha en PC liggende på pulten, men ikke vil kjøpe nytt hardware sammtidig.

 

 

 

EDIT: Da var det første store minuset med kabinettet i bruk kommet frem. Etter kun å ha åpnet DVD-Rom fronten kanskje 30 ganger så røk ett av tannhjulene som gjør at dekslet kom sakte ned. Heldigvis så var tannhjulet festet slik at det ikke er støpt fast i feste for dekslet. Dermed er dekslet fortsatt brukbart, men det faller ned med full fart i forhold til vanlig.

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

kjempebra test Anders. Driver å kikker på HTPC kabinetter nå og hadde vel egentlig kommet frem til at det ble LC03 eller LC02 men så kom jeg over testen din,hehe. Har lest en del tester av disse kabinettene, og de blir så å si anbefalt til en eller annen grad hver gang.

 

Hva mener du nå, bør jeg styre unna LC03, å helle kanskje teste LC02? men argh det som er litt kjipt med LC02 er at det er ganske lite.. det er jo kun 2 kortplasser :ohmy: så da fungerer jo fa** ikke det når jeg tenker meg om... :cry:

 

 

Kanskje jeg heller bør legge litt mer kroner i det (som jeg egentlig ikke har lyst til) å skaffe meg noe annet? Prisen på de 2 kabinettene er jo ganske brukbare, og det finnes ingen like strøkne kabinetter (utseendemessig) til samme pris etter hva jeg har sett..

Lenke til kommentar

I denne prisklassen så er det vel dette eller ingenting. Anbefaler kabinettet. Men vær ops på at tannhjulene ikke er av beste kvalitet, så ikke vær skuffet når en av de ryker. Ellers er det ett bra og strøkent til den prisen.

 

Hvis du tar det, og støter på samme problem som meg med dekslene til 3.5 portene, så leste jeg en test der de skjærte dem til og borret opp nye hull. Det ble like bare som originalt. Gidder ikke å demontere så mye selv, ellers hadde jeg gjort det samme.

 

Lykke til med valgene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...