Gå til innhold

Er java bedre å bruke enn php i webutvikling?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kommer jo litt an på hva som menes med å "bruke java", bruker du JSP f.eks, så kreves ikke noe spesielt av browseren til de besøkende. Blir som PHP, men ved bruk av J2EE får man tilgang til et svært rammeverk av snacks man kan bruke for svære systemer. Men for å svare på spørsmålet om java er bedre å bruke enn php; Tja, kommer an på hva man kan bruke og hva man skal gjøre. M.a.o. - aner ikke :p

Lenke til kommentar
Java og php er ment på to helt forskjellige områder. PHP lager man websider med. Java Programmer. Med java kan man lage applets for å ha animerte spill og lignende på en side generert av f.eks. php.

Hvis du bruker jsp så har java omtrent samme funksjon som php. Hva som er best kommer litt an på hva du liker selv.

 

Jeg foretrekker java på større prosjekter fordi jeg blir tvunget til å legge opp en bedre struktur på applikasjonen, men jeg vet om mange som foretrekker php også der.

 

Php er løst typet (loosely typed) og det kan føre til mange merkelige feil hvis en ikke holder tungen rett i munnen når en skriver koden. Det betyr at du får lov til å legge sammen en tekststreng og et tall uten at det på forhånd er mulig å si at det er ulovlig.

 

Php er dynamisk typet hvilket vil si at det er lett å gjøre feil som:

$variablenavn = $variabelnavn + 1

 

når du egentlig mente

$variabelnavn = $variabelnavn + 1

 

i java må du deklarere variablene med både type og navn på forhånd:

int variabelnavn = 0;

variablenavn = variabelnavn + 1: /* ulovlig og vil bli oppdaget ved kompilering (merk e og l byttet om) */

 

Når det er sagt så må du skrive mer kode i java enn i php for samme oppgaven.

Lenke til kommentar

Fortsatt kan man ikke bruke java istedenfor php

JSP er noe helt annet enn java(kansje ikke helt men nokså)

 

Lage webside i java hørtes klønete ut, php er forøvrig enklere også,

kan man litt vb, litt C, litt java, litt [insertlanguage] kan man lære seg php i en fei :)

 

Saken er den at man ikke kan sammenligne dem, blir som å sammenligne en saks og en bøtte vann. Begge veldig kjekke til sitt formål :)

Lenke til kommentar

Er enig i at det en må sammenligne er jsp, Java Server Pages, og php, men jeg synes også at en ikke skal utelukke java/jsp som en mulighet når en skal utvikle websider. Er mange fordeler med den kombinasjonen og noen ulemper - særlig for mindre prosjekter.

 

Fordeler:

 

php:

er normalt tilgjengelig på de fleste linux webhotell,

er enkelt å komme i gang med,

finnes mange korte og gode eksempelkodesnutter

 

java/jsp:

er sterkt typet,

tvinger deg til deklarasjon av variablene,

har et veldig kraftfullt modulsystem lar deg lettere skille de dynamiske delene av websiden fra de statiske html delene.

bruker java og er lettere å integrere med andre java systemer hvis bedriften har slike.

Endret av kalkulatoren
Lenke til kommentar

Med fare for å virke "bedrevitende", vil jeg komme med følgende påstand/svar: Ja, PHP er bedre enn Java-teknologi for websider. Og da mener jeg hvis vi tar alt i betraktning, letthet, tilgjengelighet, fleksibilitet etc.

 

JSP er ikke noe særlig. Det er min personlige mening, men også en ganske vanlig en. Java Servlets er veldig kraftig, og en glimrende måte å integrere applikasjoner i websystemer på. Men det er veldig kilent, og med mindre man har holdt på en stund og kjenner de fleste feil og fallgruver, så blir man gjerne sittende å knote med kode i lang tid før man skjønner hva det er som ikke fungerer. Men bra, det er det. Men PHP er, totalt sett, bedre.

Lenke til kommentar

Hva som er best av PHP og Java Servlets/JSP avhenger av type applikasjon og smak. For små enkle oppgaver er PHP glimrende. De fleste (alle?) webhoteller idag PHP og det er et enkelt språk å sette seg inn i. PHP fungerer selvfølgelig i større prosjekter også, men personlig ville jeg nok heller valgt Servlets/JSP.

 

Min mening er at Servlets/JSP er nyttig om en har tidligere erfaring fra Java, dersom en vil binde applikasjonen opp mot eksisterende systemer og generelt dersom man har en større applikasjon. Å si at det blir mer 'kilent' (uttrykk tatt fra frankhovin) synes jeg blir litt misvisende da jeg vil tro at det er lettere å opprettholde et godt design gjennom hele systemet ved bruk av Java enn det er med et rent PHP-system. Ved å bruke Java så får man også tilgang til det rammeverket Java tilbyr utviklerne sine. Tar man for eksempel i bruk J2EE i bunn så har man et system med utrolige muligheter. I tillegg åpner man for bedre muligehter til å ha flere utviklingteam som jobber samtidig: noen på DB (technical services og/eller foundation-laget), noen på applikasjonslag, noen på presentasjonslag (som vi nå snakker om) og så videre avhengig av hvordan designet er lagt opp.

 

Rett og slett får man de fordeler (og ulemper) Java har som fullverdig programmeringsspråk.

 

Men som sagt avhenger det veldig av hvilket system man skal utvikle og hvilke preferanser man har. Dersom man ikke kan Java på forhånd vil det nok være mindre hensiktsmessig å bruke Servlets/JSP. I tillegg er det ferre webhoteller som støtter Servlets. De som gjør det har en tendens til å koste mer (sist jeg sjekka for leeenge siden :p)

 

Litt OT:

 

1) Jeg skriver hele tiden Servlets/JSP fordi dette igrunn er en og samme tingen. JSP blir omdannet til vanlige servlets automatisk av containeren under kjøring.

 

2) Noen nevnte Java Applets her. Vil nok ikke dra det inn i denne diskusjonen siden de strengt tatt ikke er samme greia (selv om det nok kan fås til) :)

Lenke til kommentar
JSP er ikke noe særlig. Det er min personlige mening, men også en ganske vanlig en. Java Servlets er veldig kraftig, og en glimrende måte å integrere applikasjoner i websystemer på.

Jeg vil ikke si meg enig her. JSP og Servlets er i bunn og grunn to sider av samma sak. JSP filer blir, som nevnt, omgjordt av J2EE app-serveren til Servlets før de kjøres. I min mening har JSP/Servlets/J2EE følgende fordeler over PHP:

 

  • Tilgang til hele Java API når man utvikler nettsider
  • Tilgang til alt av tredjeparts biblioteker utviklet for Java
  • Renere inndeling av koden, jeg har sjelden sett PHP sider benytte seg av f.eks. MVC-modellen
  • Tilgang til samtlige J2EE komponenter og biblioteker som er utviklet for J2EE
  • Renere kode (Jeg synes PHP kode er mer rotete), som har sammenheng med at PHP-filer har en tendens til å blande kode og HTML. Dette gjøres også i JSP, men i mindre grad (min erfaring)
  • Kompilert kode (Java) kjører raskere på serveren enn tolket kode (PHP). Selv om Java kun "halvveis" kompileres til byte-code. er JSP/Servetls/J2EE raskere enn PHP og andre tolkede språk
  • Mye større gjenbruk av tidligere kode. Jeg har selv utviklet Desktop-applikasjoner i Java (J2SE), hvor jeg har kunne bruke store deler av koden til et annet web prosjekt i J2EE.

 

Som andre har nevnt, har du ikke kjennskap til Java overhodet, er opplæringskurven til JSP/J2EE mye høyere enn den er for å lære seg PHP-snekring. PHP er et godt språk, men jeg anser PHP et språk som passer til mindre og mellom-store prosjekter. JSP/J2EE egner seg mye bedre når prosjektene er mellom-store til store (og gigantiske).

 

Jeg tror ikke det er uten grunn til at flere og flere store nettsider nå utvikles i J2EE istedet for PHP/ASP (Snakker ikke om ASP.Net).

 

J2EE er generelt mye større enn J2SE (med hensyn til antall utviklere), og mer populært.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...