Gå til innhold

DVD på bærbar! HJELP! HASTER!


Anbefalte innlegg

Vet ikke hvor jeg skulle putte dette innligget, men det havnet her. Har kjøpt meg ny bærbar datamskin, og ville se DVD på den, må så får jeg beskjeden:

 

Kan ikke spille av denne DVDen fordi det ikke er installert en kompatibel DVD-dekoder på datamaskinen.

 

Jeg regner med den har DVD spiller og jeg har jo to dvd-program. Windows mediaplayer og PCFriendly DVD. Hvorfor går det da ikke?

 

Trenger sårt hjelp..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PCFriendly er bare et verdiløst ”skin”. Det er avhengig av at du har installert et skikkelig program med dekoder. Jeg er mindre sikker på WMP. Hos meg virker det som den er istand til å spille DVDer uten at jeg har noen spesifikk dekoder installert (jeg prøvde tilfeldigvis etter å ha avinstallert PowerDVD, og det virket fremdeles).

Uansett, utfra den meldingen du får tror jeg du må installere et egentlig DVD avspilleprogram med innebygget software dekoder. (Har du installert alt som fulgte med maskinen av diverse programmer og drivere? ).

Endret av ols
Lenke til kommentar
Hos meg virker det som den er istand til å spille DVDer uten at jeg har noen spesifikk dekoder installert (jeg prøvde tilfeldigvis etter å ha avinstallert PowerDVD, og det virket fremdeles

Det ser ut til at PowerDVD ikke fjerner DirectShow codecet under avinstallering. Windows skal ikke kunne spille DVD OOTB.

 

Forvrig kan et gratis alternativ være Media Player Classic. Den har innebygget DVD-dekoder (MPEG2 + AC3 + DTS), god bildekvalitet og mye mindre bloat enn andre avspillere.

Endret av qwert
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...