Gå til innhold

Samsung jumper settings


Anbefalte innlegg

Har en Samsung SP1614N som jeg sliter med å finne ut av hvordan jumperen skal stå. Skal bruke discen som hoved-disc (C:), og har satt i to andre discer via et controller-card som lagrings-discer. Problemet er at jeg ikke får starta opp maskinen med samsungen når de 2 andre discene står tilkoblet, uansett om disse står på cable select eller slave, har prøvd samtlige jumper innstillinger på samsungen, men oppstarten bare stanser opp. Kobler jeg fra de 2 lagrings-discene starter den som normalt.

Noen som kan hjelpe ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hei. prøv og koble på både samsungen og den andre disken på IDE kablen til Hovedkortet, la den siste disken være fra kobla. samme problemet har jeg her. hos meg er det mest sannsynlig at Kontrollerkortet som er gåent. fordi at maskina booter heller ikke bare jeg har controllerkortet i PCI slotten. uannsett kan du jo prøve dette:

 

sett samsungen som du sa var systemdisk som master. så setter du den andre disken som slave, og den siste som Cable Select. det funka hos meg når jeg kobla alle 3 diskene mine på begge IDE slottene til Hovedkortet mitt. da dukka det 3 fine disker opp i bios :). Samsungen som Primary Master, Seagaten som Primary Slave og Western disken som Secendary Master. det funka fint det. men siden at jeg vil koble på alle mine 3 disker og samtidig ha både brenneren og cdromen kobla til skal jeg kjøpe et nytt hovedkort slik at jeg får det slik jeg vil :)

 

som sagt. hos meg var det kontrollerkortet. for jeg fikk ikke boota uannsett hva jeg gjorde med jumperene.

Lenke til kommentar

Tror jeg nå har prøvd samtlige jumper innstillinger, + litt til, ikke pokker om den vil starte opp. Kontroller-kortet er ok, for de 2 andre discene kommer opp under oppstarten på skjermen, så det kan ikke være problemet. Ei heller noen av kablene da disse funker når de er koblet opp på ellers, de passer også kun den ene veien. Har foreløbig ikke prøvd å koble opp de to lagrings-discene uten kontroller-kortet, det er slik jeg vil ha dem koblet opp, og dette funket jo utmerket tidligere da jeg brukte en seagate som systemdisk. Forstår ikke at dette skal være så vrient, er samsungen bestandig slik eller ? Blir temmelig frustrert av slike hendelser :(

Lenke til kommentar

Det som er merkelig er at begge lagrings-discene kommer opp i oppstarten med navn og størrelse, som disc 0 og disc 2, men etterpå nekter maskinen å starte opp fra system-discen.

Funker ei heller å starte med kun den ene discen på kontroller-kortet tilkobla, uansett hvor jumperen står, nekter maskinen å boote opp :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...