Gå til innhold

Promise IDE Controller=Maskina booter ikke. tips?


Anbefalte innlegg

hei. sitter her med et Promise IDE Controller som jeg så gjerne skulle hatt til å funke. dette fordi at da slipper jeg å kjøpe nytt kort i tilfelle. problemet er da at maskina booter ikke når jeg har satt i kortet i maskina. denne kommer til der han har sjekka diskene så kommer den ikke lenger. harddisken som er kobla til IDE Controlleren blir heller ikke funnet under bios. jeg får ikke til å gjøre noen ting. må bare restarte. før jeg satte i kortet aktiverte jeg S.M.A.R.T i BIOS (hva no enn det er for noe) da kom den med Capable Status OK. før jeg aktiverte den kom den med Capable but Disable. greit nok, men klue er at den skulle kommet litt lenger. helst til Windows :p noen som vet hva som er galt. er det noe galt med Controllerkortet? jeg er ikke 100% sikker på hva jeg skal aktivere i BIOS siden jeg aldri har holdt på med Controllerkort før. Hovedkortet er et MSI (MS-6585) kort. 3 diskene jeg skal koble til er:

 

1x 20 GB Samsung IDE

1x 120 GB Seagate Barracuda IDE

1x 120 GB Western Digital

 

fortiden bruker jeg bare 20 GB disken da dette er en systemdisk. for å slippe å få mere krøll med diskene som jeg har alle de viktige filene mine på.

 

noen som vet hva som kan gjøres med Controllerkortet eller er det gåent?

 

Håper på mange svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har to maskiner med Promise kontrollerkort i og disse kjører Windows 2000 Professional .

 

Når man installerer ett slikt kort skal disse støtte Plug&Pray og etter å ha installert driveren skal man bare ha behov for en reboot .

 

For det første så vil du ikke finne stort i maskinens Bios som har noe med kontrolleren din å gjøre og for det andre så skal det ikke ha noe betydning at du har montert inn dette kortet da din hovedkortet ditt hadde allerede en systemdisk som igjen burde gjøre at maskinen starter som normalt selv om du ikke finner de ekstra diskene grunnet eventuelle andre feil .

Lenke til kommentar

ok, men nå har det seg slik at jeg faktisk ikke kommer så langt som at jeg får boota Windows, Ever. med andre ord da er det kortet. husker ikke hvilken eller hvem sin pc det er brukt i før, men kortet har funka før. det vet jeg. jaja da blir det 2 nye disker og et kontrollerkort. på komplett anbefalte de:

Sunsway/ST Lab PCI ATA133 2P , Silicon Image chip

kortet har 2x ATA133 Porter også var det billig. kan koble på flere disker da.

Lenke til kommentar

Ta ut kortet. Koble system-harddisken midlertidig til hovedkortets IDE og installer driveren fra windows, deretter kan du sette inn kortet igjen og koble hardiskene til Promise controlleren. Etter å ha slått av PCen selvfølgelig. :ermm:

Jeg vet ikke om du har disketten som fulgte med, hvis ikke så kan du laste ned drivere fra Promise.

Lenke til kommentar

som jeg skrev så booter ikke maskina ever med Promise kortet i. så jeg får ikke gjort noen ting om kortet står i. alt fryser. tilogmed tastatur. får vente til jeg får meg nye disker tenker jeg. da bestilller jeg samtidig et kontrollerkort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...