Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med WPA-PSK på WLAN


Anbefalte innlegg

Har en Jensen Scandinavia Airlink WBR 6911 WLAN Ruter, og kjører WLAN opp mot en Laptop med intergrert wireless kort i en Intel Centrino CPU.

Har prøvd å koble meg opp mot nett med WPA-PSK en god stund nå, men jeg får det ikke til...

 

Det går fint når jeg bruker WEP med 128-bits kryptering, men med en gang jeg prøver meg med WPA, så blir den bare stående på "aqquiring network addres" helt til den gir opp. Jeg har passet på å legge inn riktig SSID samt passphrase på tilkoblingen i Network Connections på maskinen...

 

Kan det være at det intergrerte kortet i pc'en min ikke støtter WPA-PSK?

Jeg aner ærlig talt ikke hva som er galt, dette funker helt fint på kjærestens laptop, og hun bruker et annet WLAN kort i maskinen, noe som fikk meg på tanken til at kanskje mitt kort ikke støtter WPA?

 

Hjelp...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hatt akkurat samme problem. Hadde en Air:Link som var satt opp med WPA:PSK. Fungerte fint med den ene maskina, men når jeg skulle koble til en til sto den bare å ventet på DHCP. Testet også med en bærbar jeg har som jeg vet støtter WPA. Fikk ikke DHCP med den heller nede på rommet sammen med den "nye" stasjonære. Flyttet jeg den bærbare opp sammen med ruteren fikk jeg DHCP. Flyttet jeg den så ned igjen kunne jeg surfe, men en ipconfig /renew feilet..... :hmm:

 

Endret til WEP, og da var alt gullegodt... Hvorfor dette skjer vet jeg ikke, men skal ta en prat med BGC (Leverandøren) snart. Muligt det er en bug, selv om det skulle være rart.

Lenke til kommentar

Jaja, er på en måte godt å høre at jeg ikke er alene om dette her, du får si ifra hva slags svar du får fra leverandøren.

Jeg får vel surfe på stakkarslige WEP sikkerhet så lenge jeg da, har jo bare hjemme-WLAN uansett, men er alltid greit å være så godt gardert som mulig...

Lenke til kommentar

De forskjellige produsentene av nettverksutstyr bruker ikke alltid de samme metodene for å generere en nøkkel utfra catchprase't. Dvs. at du får forskjellige nøkler på enhetene selv om catchprase't er likt. Jeg ville ha prøvd å skrive inn en nøkkel direkte i stedet for å bruke catchphrase.

Lenke til kommentar

Var ikke problem med nøkelord som ble tolket feil i mitt tilfelle da jeg fikk kontakt når jeg var nært AP. På avstand derimot kunne jeg surfe dersom maskinen hadde DHCP tildelt IP fra jeg hadde vært i nærheten, men å fornye IP var bare å glemme. :ermm:

 

Snakke med BGC før helgen, og de mente at en oppgradering av firmware kunne muligens hjelpe. Vist ikke skulle jeg ta kontakt, så skulle de dra på jakt etter en bug... Problemet er at jeg ikke kommer meg tilbake dit jeg hadde problemet. (Løste jo saken der ved å sette WEP kryptering.) Så vist noen kunne teste om det hjelper med nyeste firmware hadde jeg vært takknemmelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...