Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

NAT-problem kapittel 367


Anbefalte innlegg

Ja, jeg er klar over det massive antall tråder som beskriver dette problemet. Ja, jeg har prøvd å følge beskrivelsene. Men nei, de funker ikke. Ikke helt, i hvertfall.

 

Jeg har NextGenTel Charlie (3000/500) og med abonnementet fulgte det et Netopia 3551 modem/router. Men i huset har vi også et trådløst nettverk, og til det har vi en D-Link DI-714P+ trådløs router/switch. De er koblet i denne rekkefølgen:

 

WWW->Netopia->D-Link->PC'en min

 

Så kommer det tricky.

 

Jeg bruker Azureus ganske hyppig til å laste ned diverse ting og tang, og jeg har aldri fått grønne smilefjes. Aldri! Jeg har åpnet port 6881 i D-Link hundrevis av ganger uten å ha fått antydning til grønnfarge.

 

Men i dag leste jeg at Netopia-routeren også blokkerer porter. Jeg forsøkte å åpne port 6881 (som Azureus bruker) for Netopiaen. Datamaskinens IP var den jeg fikk da jeg prøvde ipconfig, nemlig 192.168.0.196. Den kommer fra D-Link'en som selv har 192.168.0.1.

 

Det fungerte ikke. Azureus ga meg en NAT-feil igjen.

 

Så forsøkte jeg å drite i det trådløse nettverket en stund, kobla D-Link'en ut av det hele. Linja gikk altså direkte via Netopiaen og til PC-en. Da forsøkte jeg igjen å åpne port 6881 for Netopiaen, men nå ga ipconfig med IP-adressen 10.0.0.2, som naturlig nok stammer fra Netopiaen. Når jeg åpnet port 6881 for denne IP'en fikk jeg et grønt smilefjes. Fantastisk!

 

Bare synd, at når jeg koblet inn D-Linken igjen forsvant alt som var grønt. Da fungerte jo ikke Netopia-innstillingene lenger, for IP-en ble jo 192.168.0.196, og innstillingene er for 10.0.0.2.

 

Hva pokker skal jeg gjøre? Med IP fra D-Link fungerer ikke Netopia-innstillingene. Jeg forsøkte også å sette innstillingene for 0.0.0.0, altså alle IP-er (ville jeg tro?), men det ga heller ingen effekt.

 

Forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal sitte bak to routere, så forwarder du porten på Netopia'en til IP-adressen til D-Link'en, og så porten fra D-Link'en til din maskins IP-adresse. Det vil være en fordel om du gav D-Link'en fast IP-adresse i området til Netopia'en (10.0.0.x), og din maskin fast IP-adresse i området til D-Link'en (192.168.0.x). Hvis ikke, så kan du oppleve at de skifter IP-adresse når de kobler seg av og på.

Lenke til kommentar

Det som skjer er du får 2 stk. rutere med NAT etter hverandre. For å kunne åpne porter må du dermed sørge for at:

 

1. Porten åpnes i netopiaens NAT mot IP-en til Dlinken, f.eks. Port 6881 -> 10.0.0.2

2. I Dlinken må du så åpne _samme_ port mot IP-en til PC-en, f.eks. Port 6881 -> 192.168.0.2

 

Dette er tungvint og i tillegg har Netopiaen en brannmur som sperrer porter < 1024. Så i blant må du også åpne porter i den delen. Pass også her på at dlinken plutselig en dag kan få en anen IP, men det kan du løse.

 

Du kan heller forsøke i stedet å:

 

1. Sette statisk IP på LAN-delen til Dlinken i samme serie som netopiaen gir ut, f.eks. 10.0.0.2. Eventuelt reservere en dhcp lease i netopiaen slik at dlinken alltid får samme IP.

 

2. Slå av dhcp-serveren i dlinken.

 

3. Koble netopiaen til en av LAN-portene i dlinken.

 

4. Dobbeltsjekke at du nå får IP-er fra netopia ( dvs. i 10.0.0.x serien ) og åpne porter i denne.

 

Hmm.. dette her er ting som dukker ofte opp i dette forumet. Burde kanskje sette meg ned og lage en liten NGT/Netopia FAQ.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Er ikke helt hypp på å begi meg ut på ting jeg må gjøre på eget ansvar, så jeg tror valget faller på Zenits forslag.

 

Tyvärr er jeg kanskje ikke så datakyndig som jeg skulle ønske, så det hadde vært fint om noen kunne utdypet den framgangsmåten litt.

 

Men nå må jeg se på landskamp :thumbup:

 

EDIT: Om jeg skrur av DHCP-server i D-linken, vil det trådløse nettverket fortsatt fungere?

Endret av larsjh
Lenke til kommentar

Kort svar: ja.

Jeg har D-Ling trådløs router. Har skrudd av DHCP på den. Det er routeren fra NextGenTel som deler ut ip adresser i nettverket mitt i stedet for D-linken.

 

Men routeren fra NGT deler ut ip'r i området 10.0.0.1 (adresse til NGT router) og oppover.

 

D-linken deler ut ip'r ifra 192.168.0.1 og oppover.

 

For at du skal få nettverket til å fungere skikkelig bør du i oppsettet til d-linken angi at den skal ha en fast ip-adresse i samme område som NGT router deler ut. Jeg har valgt 10.0.0.100 som adresse på d-link routeren. Hvis du ikke stiller inn ip-adressa til d-linken i dette området får du ikke logget deg på routeren for å konfigurere den (bortsett fra å resette da.)

 

Jeg har gjort som Zenit skreiv, og i mitt nettverk fungerer det slik: NGT router - D-link: som linker til stasjonær PC, bærbar PC og en dvd spiller med trådløst nettverk.

 

Og torrentene er grønne :tease:

Lenke til kommentar

Tror jeg forstår det nå. Takk! :thumbup:

 

Et spørsmål til, når jeg da setter en ny IP på D-Linken, f.eks. 10.0.0.100, når jeg da skal logge meg inn på den for å endre ting, skriver jeg da 10.0.0.100 i nettleseren? Eller fortsetter jeg å skrive 192.168.0.1?

 

Dere får bære med meg om jeg spør dumt, men jeg er fortsatt ganske fersk i oppsett av nettverk.. :innocent:

Endret av larsjh
Lenke til kommentar

Au. Big time trøbbel.

 

Jeg forsøkte å gjøre som dere sa, satte ny IP til D-Link (10.0.0.100) og skrudde av DHCP-server i D-Linken. Da sluttet Netopiaen å fungere. Jeg kom ikke inn på den når jeg skulle åpne porten.

 

Jeg gikk derfor inn i D-Linken igjen og skrudde IP-en tilbake til 192.168.0.1. Men når den da skulle restarte kom jeg ingen steder. For nå deler ikke D-Linken ut nettverksadresser eller noe, så jeg får beskjed om at tilkoblingen er dårlig eller ikke fungerende. Jeg kommer verken inn på D-Link eller på noe annet sted i nettet.

 

Derfor måtte jeg dra ut D-Linken og bare kjøre med Netopiaen for å komme ut på nett.

 

Hva skal jeg gjøre? Hjelp! :no::no::no:

 

EDIT: Pheew! Med det lille jeg har av nettverkskunnskaper klarte jeg å rette det opp. Satte opp en fast IP-adresse til PC'en, 192.168.0.196 (den jeg hadde før) og D-Linkens Ip som standard gateway. Da fikk jeg logget på og skrudd på DHCP-server igjen. Da kan vi begynne på nytt! Noen som vil gi en grundig gjennomgang nå, så jeg ikke roter det til?

Endret av larsjh
Lenke til kommentar

Koblet du netopian mot en lan port på D-linken?

Prøvde du med en reparering(ny ip adresse via DHCP) av nettverkstilkoblingen din?

 

Hvis ikke tok du plutselig vekk gatwayen i oppsettet ditt på PC'n å da blir det krøll. PC'n skal få ny GW adresse fra netopian.

Endret av hval
Lenke til kommentar
Koblet du netopian mot en lan port på  D-linken?

 

Antar det vil si de portene jeg plugger andre maskiner i? Har en port med WAN og en fire-fem andre som er nummerert. I en av de nummererte har jeg den stasjonære maskinen koblet til, vil ikke det si at de er for utgående trafikk? Skal Netopiaen kobles inn i en av dem?

 

For øyeblikket (og tidligere i dag, da jeg prøvde å ordne dette rotet) er Netopiaen plugget inn i WAN-porten.

 

Prøvde du med en reparering(ny ip adresse via DHCP) av nettverkstilkoblingen din?

 

Jepp. No go.

Endret av larsjh
Lenke til kommentar

Prøv port 6969.Har ikke netopia, men det må da være mulig å sette den i bridge modus. Kan ikke skjønne at det skulle være på eget ansvar, den er jo laget for å kunne kjøre i flere moduser! Da lar du D-linken stå for DHCP og utlevering av addresser, åpner porter i D-Linken og så skulle det funke.

Lenke til kommentar

lasjh: Du skal ikke ha noe som helst koblet til i wan porten. Kontakten du nå har i wan porten tar du ut og setter i en av de andre portene (1,2,3,4). Trodde jeg hadde noen linker liggende som beskrev dette tydelig, men finner de ikke.... Skal lete litt mer.

 

Se forøvrig her.

 

Les posten til killerost nøye. Der står en grei liten guide.

 

Her er også en grei link med mye nyttig informasjon,

Endret av Biggus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...