Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trenger jeg å legge opp ny kabel til PC ved bytte fra Teleno


Anbefalte innlegg

Jeg skal byte ADSL-leverandør fra Telenor til NGT og lurer på en ting: Kan jeg bruke eksisterende kabling fra telefonkontakt oppe til PC nede i kjelleren? Bravida satt opp en ny kontakt til ADSL-modemet med en telefonkabel fra ISDN-boksen oppe. Jeg hadde håpet å kunne koble ruteren fra NGT rett i kontakten som ADSL-modemet bruker i dag for å spare litt penger på montør. Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg har forstått deg riktig vil du bruke samme ADSL- kontakt som før. En vanlig telefon bruker 2 ledninger som finnes i telekabelen. I telekabelen finnes det x antall fargede ledninger. To av disse ubrukte brukes til ADSL.

 

Siden du har kun ett modem og må pcene være koblet opp til denne.

 

Jeg har selv gjort følgende:

Jeg har en pc oppe og en nede. ADSL-kontakten har Bravida innstallert oppe. Fra denne kontakten har jeg en switch som deler signalene, en til pcen oppe og en til pcen nede. Til den nede bruker jeg en 30 m lang CAT-5 kabel fra switchen. Denne har jeg lagt opp selv. Denne kabelen koster 250,- altså mye mindre enn en innstallatør.

 

Jeg er selv ny kunde hos NGT og er svært fornøyd med hatighet, tilbud og kundeservicen. Har du spørsmål kan du ringe kunderservicen på tlf: 55527979 (regn med litt ventetid)0800-2000

 

Håper dette hjelper litt.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...