Gå til innhold

kjøpe ekstern harddisk


Anbefalte innlegg

hei, jeg trenger mer plass og vil ha en ekstern harddisk. Skal være 300 gb med både usb2 og firewire. Siden jeg har sett så mange problemer med maxtor one touch (1 og 2) fra både brukeranmeldelser og venner gidder jeg ikke å kjøpe det. Jeg tenkte litt på western digital, er de bra? Tenkte spesielt på denne

har noen erfaringer med den? det er meningen at den skal stå på over lengre tid og ikke bare brukes til backup. Jeg har tenkt å ha filmer kanskje musikk og uinnstallerte spill/programmer på den, så den skal ikke bare brukes til backup.

Det står at man kan koble den til mac her men må jeg reformatere den hver gang jeg skal koble den til en mac?? skal bruke den på både PC og Mac.. hvis ikke, er det noen som kan kobles til begge deler uten å måtte reformatere den (eller lignende)?

 

På forhånd: takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor ikke bare kjøpe et tomt eksternt kabinett og putte inn den disken du vil ha.

Jeg har brukt den løsningen i flere år og har ikke hatt noen problemer til tross for at alle 4 kabinettene inneholder Maxtor disker. Tror det er 'One Touch' kabinettene som er dårlige og ikke Maxtor disker generelt. Jeg har derimot dårlig erfaring med Western Digital. Ellers så bør man alltid ha backup av viktige data på en harddisk uansett merke eller om den er ekstern eller intern. Pass på å kjøpe et kabinett som har god lufting/kjøling.

Endret av Thoth
Lenke til kommentar

Eksternt kabinett + vanlig 3,5' eller 2,5' harddisk :thumbup:

 

Har også brukt denne løsningen et par år. Deilig å kunne skifte ut disken i kabinettet. Er som oftest både billigere og bedre enn en ekstern disk. Siden tilkoblingen inne i kabinettet er vanlig P-ATA eller S-ATA har jeg også kunne brukt forskjellige CD og DVD brennere til den, dog uten selve lokket rundt da en CD spiller er større enn en harddisk. (For å koble til bærbar som ikke har DVD brenner f.eks.)

 

/Espen

Lenke til kommentar

Husk at de fleste eksterne kabinettene har både FireWire og USB 2 overføring. Men er ikke sikker på hvordan det går å jobbe med video direkte fra disken, da jeg ikke har erfaring med dette verken over FW eller USB..

 

Sikkert noen andre her som har kan svare på det :)

 

/Espen

Lenke til kommentar

nja.. harddiskkabinnet og harddisk ble litt dyrere når jeg regna sammen med 300 gb harddisk 3,5" og firewire..

jeg tror jeg vil kjøpe den jeg linka til på den første meldingen. Er det ingen som vet om den kan enkelt kobles til både mac og pc og om den er stabil?

vil gjerne vite hva jeg kjøper..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...