Gå til innhold

rimelig kamera!


Anbefalte innlegg

Hei, lurer på hva for kamera en burde kjøpe, helst fra noen som har prøvd dem/har peil.

 

Disse har jeg vurdert:

 

Olympus Camedia 220-zoom

Canon Powershot A40

Fuji Finepix 2600 zoom (kanskje 2800 muligens)

Kodak Easyshare 3900

 

Jeg er en amatørbruker, kommer til å bli brukt på hobbybasis, få bilder vil bli skrevet ut, men vil likevel ha høy oppløsning fordi jeg driver med 3D og kommer til å bruke endel bilder som utgangspunkt til teksturer. Vil ha et kamera med så klart bilde som mulig som fanger farger bra. Masse instillinger for alt mulig er også et pluss.

 

Har låst blikket mitt på Olympus 220zoom, fordi den er billig, 3x optisk og ser ellers ok ut. Vil helst bruke lite pengeR! Kommer til å kjøpe det kameraet hvis jeg ikke får videre feedback antagelig.

 

Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte et HP Photosmart 715. Riktignok betalte jeg litt over det du kan få det til i en nettbutikk (har sett priser nede i 4080 på nettet), men jeg er storfornøyd med det kameraet. Det har 3.3 megapixel oppløsning (2048x1536 pixels i bildene), bra fargegjengivning, god dybdeskarphet.

 

Vi sammenlignet dette med et Pentax Optio 430 til rundt 9-9500 (som du også kan få billigere på nettet), og Pentax kameraet ga uskarpe bilder med blassere farger.

 

Et 2.1 megapixel kamera vil også gi lavere oppløsning så hvis du skal bruke det til teksturer er kanskje oppløsning en viktig ting?

 

HP kameraet har ikke så mange innstillinger, men er lett å ta bilder med.

 

Selv om du ikke listet det opp tenkte jeg at jeg ville nevne det da det ligger rett over det dyreste av de du har nevnt (etter en sjekk på komplett.no ser jeg at Fuji 2800 kameraet koster rundt 3700, men det finnes kanskje billigere andre steder).

 

Hvis du vil se sammenligninger og evt. tester av kameraer kan du se på følgende nettsteder:

 

http://www.dpreview.com

http://www.steves-digicams.com

 

Noe du bør være obs på er også størrelsen på minnebrikken som følger med. Denne er i de fleste tilfeller for liten slik at du bør kanskje også budsjettere med en større minnebrikke. SmartMedia brikkene (som f.eks. Olympus bruker) er ofte billigere enn tilsvarende Compact Flash brikker, men 128mb er maks størrelse samt at det er annonsert at videre utvikling stopper opp og erstatnings-brikker skal lages (som ikke er kompatible). Med andre ord, kanskje bør du planlegge for fremtiden, da du kan ta med f.eks. CompactFlash brikker videre til nye kameraer.

 

Lykke til med kjøp av kamera

Lenke til kommentar

Ta en titt på disse, se bildene (på de som har bilder) i bunnen for sammenligning av oppløsning, fargegjengivning, fargesmitting, renhet, osv. samt at du kan lese folks meninger, opplevelser, osv.

 

Canon Powershot A40:

http://tinyurl.com/pfx

 

Olympus Camedia C-220Z:

http://tinyurl.com/pfy

 

Fuji Finepix 2800:

http://tinyurl.com/pg0

 

Kodak LS420 (easyshare):

http://tinyurl.com/pg1

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...