Gå til innhold

Viftestøy fra Xbox


Anbefalte innlegg

Jeg har en ganske ny Xbox med Xecuter 3 chip og 200 Gb Seagate harddisk. Det blir ganske varmt inni boksen, og vifta går på ca 30%, noe som støyer en del. Da holder cpu ca 57-60 grader idle.

 

Jeg satte inn en 23 dB, 52 m^3/t, 70 mm Primecooler-vifte, men denne er så lite effektiv at "spennet" den må jobbe i blir altfor stort. Dvs ned til 5% og opp til 80% ned til 5% osv. For å holde 57 grader på cpu må Primecooler stå jevt på 50%. Dette støyer mer enn den gamle. Jeg har klippet vekk perforeringen i chassiset bak viften og på sidene for å få lettere gjennomstrømming av luft, uten at dette hjelper noe særlig. Det blir nok en ny harddisk med 5400 rpm etter hvert.

 

Vurderer å lage større åpning til større Papst-vifte, men vil helst slippe dette. Noen som vet om en god vifte eller har andre tips om hvordan man kan få det stille og rolig i stua?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken xbox versjon har du? Jeg skjønner ikke hvordan du får den til å støye så mye?? Hvis du bruker XBMC og setter på 60c, så vil viftehastigheten ligge på rundt 5% under lett bruk som filmavspilling, og det vil jeg kalle veldig stille. Jeg satte min på 51c og ligger på rundt 10-15% under lett bruk. Noen ganger en del under 10% også. Dessverre settes den tilbake til standard når man starter andre programmer/spill, men temperaturen ligger på ca. 50c. Hvis du har xbox 1.0 så har den en ekstra vifte til gpuen.

 

EDIT: Jeg har 200gb seagate barracuda 7200rpm :)

Endret av sablabra
Lenke til kommentar

Jeg har samme harddisk som deg, og versjon 1.6. Har kun viften som blåser luft på cpuen, altså, men jeg tror denne versjonen støyer mer enn de gamle.

Jeg har en kompis som har en litt eldre versjon enn min, og hans støyer ikke i det hele tatt, omtrent som din.

 

Når det gjelder viftestyring i avalaunch, kan du lett endre dersom du henter ut fila med ftp og setter prosentandelen manuelt. :)

Lenke til kommentar

Jeg har nå slitt som et helvette med å få tak i 70 mm vifte. Trodde det vill løse alle mine støyproblemer men har tar jeg tydeligvis feil!? Trodde en slik vifte som du beskrive overhodet ikke ville støye så mye som den innebygde "flypropellen". Har bytte en rekke vifter på PC'en jeg har i stua og den har blitt utrolig stille.

 

En god 70 mm må da vel kunne operere med mindre støy enn den innebygde og samtidig kjøle nok? :ermm:

Lenke til kommentar

De har vifter hos Microplex

Jeg kjøpte denne http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...25L12S&toc=5827 men den var altså ikke noe tess. Den flytter ca 50 kubikk pr time, noe som er for lite. Jeg leter fremdeles etter en mer effektiv stillegående vifte.

 

Her er et eksempel på heatpipe, som er en type kjøleribbe uten vifte.

Komplett.no

 

Jeg har også tenkt på en alternativ kjøler i min boks, men det er jo tross alt cpuen som tåler mest varme der inne. Det er også den eneste delen med sensor for å beskytte mot overoppheting. Dette er noe av grunnen til at vifte trekker luften ut av kabinette i stedet for å blåse kald luft inn på cpuen, siden den luften da varmes opp og spres ut over de andre komponentene.

 

Siden resten av innholdet ikke er klargjort for en passiv kjøler, tar jeg ikke sjansen. Da måtte det i så fall bli en kombinasjon av en heatpipe som stikker ut av selve kabinettet i tillegg til en vifte. Det burde gå fint, dersom man har en dremmel og er litt praktisk anlagt. Jeg postet en lignende tråd som dette på et annet forum og sakser litt derfra;

 

Jeg vurderer å sette et avsug på den, dvs et rør festet der vifta er nå, gjennom veggen bak og inn til en vifte i boden der. Der står det allerede en gammel pc (server) som alltid er på. Jeg har deler som passer og som lett kan klipses av og på etter en mindre modifisering av chassiset. Det høres kanskje litt søkt ut for enkelte, men et "litt" større hull i veggen bak lista enn det det er fra før er en liten pris å betale for stillheten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...