Gå til innhold

Ny 19", men med svarte Horisontale STRIPER?????


skyline

Anbefalte innlegg

Trenger litt input her, var nere på posten og henta den nye Samsung SyncMaster 959NF 19" skjermen min idag, så veldig bra, kobla han til alt så bra ut, helt til: JEG SÅ TO SVARTE STRIPER HORISONTALT OVER SKJERMEN, disse stripene er veldig vanskelig å se, men allikevel irriterende. Stripene ligger ca 7-8 cm fra topp og bunn. Altså en stripe nede og en oppe. De ligger like mange cm. fra center, topp, bunn.

 

Er det skjermkortet mitt som bugger? Jeg venter på ett Gainward XP700 (GeForce Ti4400), men bruker nå ett steingammalt Canopus Total3D Nvidea Riva 128ZX( GeForce`n min tok kvelden her for noen uker siden)

 

Noen som har noen syn på dette? Tenkte jeg skulle vente med å sende inn skjermen til det nye skjermkortet kom, slik at jeg luke bort den muligheten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, den er laget slik ja. Jaja, da vet jeg det!

Takk skal du ha!

 

Er du fornøyd med NEC`en eller? Jeg brukte lang tid på å velge skjerm, og endte opp med Samsungen, litt fordi jeg har hatt veldig god erfaring med Samsung fra før, og fordi den var ganske rimelig. (3600kr)

Lenke til kommentar

NEC FE950+ er en utrolig skjerm, jeg tenkte oxo på å kjøpe den samsung skjermen du sitter med, men siden jeg bare kunne se FE950+ IRL, bestemte jeg meg for å "safe" det, å kjøpe noe jeg visste jeg likte...

 

de to linjene er vanlig, men det vet du nå :smile:

Lenke til kommentar

Hvis du noensinne har "åpna" (les; mista) en Triniton TV/Skjerm vil du se at den består av en mengde vertikale "tråer" som bryter strålekanonen.

For at disse ikke skal vibrere (gi skjermen et lite slag på siden så skjønner du hva jeg mener...PS: ikke anbefalt!) når elektrokanonen flikker over, har produsenten lagt på en eller to tension-wires (større skjerm = flere wires) horisontalt. Disse vil motvirke shimmer effekten du ellers hadde fått når trådene blir oppvarmet av elektrokanonen.

 

 

er der rettogslett bare for å støtte opp de vertkale tråene.

Lenke til kommentar

Dette er Trinitron-striper. Disse stipene er der for ä holde pä plass "teknologien". har en sänn selv, men jeg syns ikke det er irriterende! Det er jo et MYE bedre bilde pä Trinitron skjermer sä.. Bildet er delt opp horiyontalt, ikke loddrett som pä vanlige skjermer, derfor stripene..

 

Dr.X

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-17 17:43, Anders Leipsland skrev:

hehe, hverken Samsung SyncMaster 959NF eller NEC FE950+ bruker Triniton rør. Samsung bruker et egetprodusert bilderør(hva det heter vet jeg ikke). NEC bruker et bilderør som heter Diamondtron.


Finnes flere aperture grill rør enn Triniton røret til Sony, så ikke kom å si at dere har triniton striper når dere ikke har triniton rør :wink:



 

hehe, det har nok det skjønner du. Sjekk litt opp om de to teknologiene, så vil du finne ut at de er så å si identiske, MEN; Sony har tatt "trademark" på ordet Trinitron, så andre produsenter, selv om skjermene er laget på kliss lik metode, har ikke lov å kalle bilderøret et Trinitron rør.

 

Samme med Audi og Quattro...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-17 18:22, WebWarrior skrev:


hehe, det har nok det skjønner du. Sjekk litt opp om de to teknologiene,


 

Triniton er ikke noen teknologi, det er et bilderør. Aperture grill er en teknologi. Shadow mask er en annen, LG bruker en tredje i sine Flatron rør (en hybridløsning mellom shadow mask og aperture grill, husker ikke navnet på den).

 

Quote:

så vil du finne ut at de er så å si identiske,


 

"så og si" ja. Det er fordi de er bygd opp etter samme teknologi, men det gjør dem ikke til Triniton rør. Aperture grill rør? ja Triniton rør? nei

 

Quote:


Samme med Audi og Quattro...


 

 

eller om du vil så er det som Intel og Pentium. Ingen går rundt og sier at de har en AMD Pentium selv om AMD's Athlon er basert på x86 akkurat som Pentium.

 

Står på mitt jeg(og er 100% sikker i min sak), ingen av de to skjermene benytter Triniton rør.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...