Gå til innhold

Steadycam, noen som vet..?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Har kikket litt rundt og funnet ut at steadycam er svindyrt :roll:

 

Er det noen som vet om en eller annen steadycam for DV-kamera (ikke så stort og tungt), som ikke koster mer enn den vanlige mannen i gata har råd til? Jeg tenker meg ikke en håndholdt steadycam, men en som man har festet til kroppen hvis dere skjønner. Noe a la det NRK og andre TV og filmselskaper har, bare ikke sååå proft... da jeg ikke akkurat har økonomi eller ambisjoner om å drive så stort... ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

joda jeg vet hva Steadicam er, men jeg tror det er du som ikke helt forstår at den type systemer er veldig dyre for "mannen i gata". Det er derfor vi kommer med forslag på andre systemer.

Se på f.eks Steadicam Mini... prisen er 5500USD.

En annen sak er at jeg tror Steadicam er patentert, så det finnes vel ingen andre produsenter der ute med lingende system med mindre det er lisensiert av Tiffen.

 

Pluss at steadicam er veldig vanskelig å bruke, og man må ta ett kurs for å lære seg å bruke utstyret korrekt.

Endret av SUiCiDE_COMMANdO
Lenke til kommentar

Bruker man ikke steadycam 100% korrekt, kan du skade ryggen og resten av kroppen ganske kraftig selv ved første gangs bruk... har nå jeg hørt i alle fall. De som bruker det på TV 2 (jobber deltid der) har hatt grundige kurs, og det er strenge regler for hvor lenge de kan gå med et steadycam før de må hvile. Men det er jo utrolig stilig da.

 

Har sett flere billige løsninger, men husker ingen nå. Er nok noe lignende det som andre forteller om her.

Lenke til kommentar

Hvis du skal ha noe billig (nesten gratis) og enkelt så har jeg vært borti en liten kosntruksjon med en ca 40 cm lang stang med kamerafeste i toppen og et lodd i bunn. Man holder stangen rett under kameraet og loddet bidrar til jevnere bevegelser. Dette er noe hvemsomhelst kan lage med vha et gammelt stativ /evnt rør og riktig skrue, en stein og masse teip!

 

Jeg vet om flere semi-proffe folk som har brukt dette patentet. Det er jo uansett nesten gratis å prøve, så kan du se om det fungerer til ditt bruk! :thumbup:

 

Har forsøkt å tegne en liten skisse (som ble veldig dårlig):

_

|_| Kamera

|| Håndtak

||

||

## Lodd

Lenke til kommentar

Ta en titt på Glidecam 2000. Kan bestilles ganske rimelig fra USA (ca 3000kr inkl frakt og alt av avgifter). Den får man også støttesystem til!

 

Glidecam 2000 + bæreløsninger til den

 

 

Edit: Har brukt en slik selv... og resultatet ble utrolig bra!!! Støttesystem til den er å anbefale med mindre man bare skal gjøre veldig korte filmklipp. Skal også sies at støttesystemene vil gjøre at man får begrenset frihet. Skal man f.eks. ta løpesekvenser vil bli bildet bli mest om den er håndholdt.

Endret av BlackH
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...