Gå til innhold

Høytalereffekt...? Anlegg vs høyttaler


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

har bare lyst å legge inn noen synspunkter her....

 

for at ørene vår skal oppfatte en økning i lydttrykket kreves 3dB, dette tilsvarer en dobling i lydtrykket, på samme måte kreves det dobbelt så mye effekt fra en forsterker for å oppnå en 3db økning i lydttrykket

 

eks, hvis du oppnår 100dB med en forsterker/høyttaler kombinasjon, og øsnker å gå oppnå 103dB (som kreves for at du skal kunne høre forkjel) vil det kreve en dobbelt så stor forsterker (wattmessig)

 

når det gjelder effekt på høyttaler element og watt, skal en egentlig ta dette med en STOR klype salt....for å ta en banalt eksempel så er det ikke noen problemer å spille med en 1000w forsterker på en 1w høyttaler og motsatt (1w forsterker på 1000w høyttaler) men det vil også være fullt mulig å ødelegge høytalerene i begge tilfeller.

 

det som ødelegger høytalere uansett wattstyrke er firkantpuls inn på elementene (da spesiellt diskant pga frekvens). slik som det er i dag yter mesteparten av forsterkerene maks. når volumkontrollen når .kl 12-13, og alt over det generer bare støy.....det som skjer da er at forsterkeren jobber ut over båndbredden til effekttransitorene, som fører til at det som var en sinussignal blir klippet til en firkantpuls, men ødelagte høytalerelement som resultat

Lenke til kommentar
....for å ta en banalt eksempel så er det ikke noen problemer å spille med en 1000w forsterker på en 1w høyttaler og motsatt (1w forsterker på 1000w høyttaler) men det vil også være fullt mulig å ødelegge høytalerene i begge tilfeller.

Nuvel. Jeg for min del tror du skal slite med å blåse et element med powerhandling på 1kW uansett hvor mye 1W-forsterkeren din vrenger... Ganske sansynlig at et slikt element fint overlever selv 1W med likespenning. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...