Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs brigdet forbindelse


Anbefalte innlegg

Jeg har et stykke mellom kabel modemet og der firewall maskina mi skal stå, gidder ikke å legge tpkabel rundt halve stua hvis jeg ikke er nødt og er derfor på jakt etter noe trådløst mikkmakkeri for å få til dette. Har i dag et utgammelt Accesspoint med brigde funsjonalitet noe som er midt i blinken, men hva skal jeg ha i andre enden ? Burken er ikke kompatible med de fleste wlan kort.

 

Jeg heller derfor i mot et AP til, som burde ha vært brigding. Måtte kansellere bestillingen av to ASUS Spacelink AP'er da disse i 54mbps utgave ikke støttet brigding lengre. Jeg finner heller ikke lillebroren med kun 11mbps som gjorde det lengre. Noen forslag ?

 

 

 

 

MODEM--tp--BrigdeAP-----------------BrigdeAP--tp--Firewall--tp--switch

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg antar at brannmuren din også vil fungere som router med DHCP? Hvis ja, så burde du ikke trenge noe annet enn noe som vil fungere som klient mot AP'et ditt i standard AP-modus. Hvis brannmuren ikke har driverstøtte for vanlige trådløse kort, så kan du bruke et Asus WL-330G, konfigurert i ethernetklient modus. Etter konfigureringen, så plugger du det rett i et vanlig kablet nettverkskort, og fungerer helt uavhengig av OS.

 

Alternativt kan du bruke to Linksys WAP54G i bridged modus.

 

Edit: Det er alltid litt lettere å gi råd, hvis man vet hvilket utstyr som eksisterer, og hvilken funksjon dette har (DHCP, fast IP osv.)

Endret av sofTest
Lenke til kommentar

Firewallen er en Smoothwall boks, som gjør alt så nær som å væreglad i trådløskort.

Har et stykk gammelt AP av ukjent merke ja. Det fungere som brigde, router, hvoedsaken for meg er at public adressa kommer seg helberget til fw boksen, noe som jeg evnt kan få til med mitt gammle AP og WL-300g, tror jeg prøver den :hmm:, evnt kunne jo muligens en slik homeplug patent vært et alternativ

Endret av Himmit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...