Gå til innhold

Filserver? God idè?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At en person har problemer en gang betyr ikke at NTFS er dårlig, slik krangel kan dere ta en annen gang/sted.

 

det er snakk om en FILSERVER her, til og med Windows Me hadde klart den jobben (hadde den hatt NTFS støtte da), det er snakk om enkel deling, trenger da ikke alle slags andre svadatjenester da. :)

Lenke til kommentar

AD er vel bygd opp på/rundt LDAP, som er ein protokoll ein finn i div. *nixer, so MS er nok ikkje den einaste leverandøren som bruker AD (Dvs. AD er vel ® MS, så del blir vel noko tilsvarande i andre os)..

 

LDAP : Lightweight Directory Access Protocol

 

edit:

Memo til seg sjølv: Lære seg å lese side2 før ein svarer..

 

godt poeng, ueland..

Endret av nmedaas
Lenke til kommentar
AD er vel bygd opp på/rundt LDAP, som er ein protokoll ein finn i div. *nixer, so MS er nok ikkje den einaste leverandøren som bruker AD (Dvs. AD er vel ® MS, så del blir vel noko tilsvarande i andre os)..

 

LDAP : Lightweight Directory Access Protocol

Jeg vet at AD er bygd opp rundt x500 katalogen som NDS er bygd opp rundt også.

Men det som jeg spurte om er om det finnes noe i *nix verden som er lik eller i nærheten av AD, med tanke på GPO, rettighetsstyring osv.

Lenke til kommentar
Ble avansert her nå, jeg har pleid å bruke Linux men jeg kan gjerne prøve nye ting altså :)

 

Men da trenger jeg noe brukervennlig...

Bruk det OS (eller distro) du er mest komfortabel med. Vanskeligere er det ikke ;)

 

Skal du ha noe brukervennlig så velg Windows eller en GUI basert Linux distro som f.eks Fedora, SuSE eller Mandrake.

Lenke til kommentar

STOPP FJASET OM LINUX UMIDDELBART

 

start egen tråd om det. Fyren spurte om filserver, hardware og noe software. Tydeligvis ikke superpeil, ergo så kan han kjøre win98 om han vil (selv om eg vil fraråde det på det sterkeste). Win2k, WinXp, Suse, Debian ... med en ftp server er vel mest basic oppsett man kan kjøre regner eg med, og enkelt å installere. (linux er litt knot om det er første gang man trør inn i det).

 

Selv lurer jeg på hardware. Spesielt kontrollere .... Greit å starte med en stor disk. Så slenge på en senere og lage raid...

 

Så lenge det støtter raid 0, 1 og 0+1 så er jeg fornøyd egentlig. Raid 5 er overkill for mitt vedkommende. Kult om man kan legge til disker uten å måtte sette opp raiden på nytt og reformatere hele saken (siden det ofte er store datamengder vi snakker om, og disker blir kjøpt når de gamle er fulle).

Lenke til kommentar

RAID0 setter du ikkje opp i ein filserver om du skal ha nokolunde sikker lagring.

 

Kjøp inn tre disker og sett opp eit RAID5 med ei gong, og utvid etter kvart som du kjøper inn nye disker. På eit eller anna tidspunkt trur eg nok du ynskjer å bruke/prøve RAID5, og då er det kjedelig å måtte lagre all daten på diverse disker men du setter opp RAID'et, og deretter flytte det tilbake. Eg snakker av erfaring når det gjeldt nett det der.

 

Eit tips til.. Ikkje kjøpt ein kontroller som støtter mindre enn åtte disker. Det er så kjipt å måtte kjøpe inn ein kontroller til når du har fyllt den gamle med *ooh* fire disker. For meir enn fire disker får ein som oftest i ein filserver.. Har du RAID5 så taper du meir diskplass på 2x 4-disker-oppsett enn 1x 8-oppsett. (Du mister alltid ein disk i eit RAID5. Dvs. 3/4 7/8. Og 3/4 x 2 = 6/8.)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432
STOPP FJASET OM LINUX UMIDDELBART

 

start egen tråd om det. Fyren spurte om filserver, hardware og noe software.

Litt selvmotsigende idag? ;) Det er forskjellige meninger om hvilket operativsystem som bør benyttes, og man må få komme med sin mening når han spør hva han skal bruke.

 

Back to topic: Jeg ville brukt Linux, *BSD har jeg ikke vært noe særlig borti, skal snart prøve det, men er sikkert fint det og :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...