Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Erstatte Firstmile-modem med 3Com ADSL-ruter


Anbefalte innlegg

Vil denne kunne brukes som erstatning for modemet til Firstmile? IP som transportprotokoll er støttet ifølge spesifikasjonene. 3Coms produktsider sier at kun ITU Annex B (DSL over ISDN) støttes, og jeg er usikker på om dette vil ha noen innvirkning. Har ikke ISDN-utstyr hos meg, ei heller vanlig telefon. Splitter brukes altså ikke.

 

En Firstmile-kunde har kommentert 3Com-enheten hos Komplett, og sier at ting fungerer. Innlegget er dog litt snodig formulert, så jeg vil forhøre meg nærmere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ifølge kontrakten med Firstmile har du ikke lov til det og når NGT nå har overtatt FM, så kan det hende at de kommer til å gjøre endringer via management system som kun virker med den ruteren de har levert ut.

 

Så er ikke å anbefale

Lenke til kommentar

Hvis det ikke er lov, er det jo ikke et alternativ. Men ettersom Telenor, Bluecom, NGT og andre ISPer fungerer flott sammen med alternative DSL-modem (Draytek etc.), har jeg et visst håp om at det er mulig.

 

Avventer respons fra Firstmile.

Lenke til kommentar
Hvor har du hørt at dette går fint med PPPoA linja til NGT?

Sjekk linken i første post. Flere NGT-kunder som forteller om fungerende tjeneste, og innstillingene som er nødvendige listes også opp.

Tenkte også på å kjøpe og evt. bruke angrerett, men venter like godt på svar fra Firstmile.

 

Fungerer ikke denne, vil jeg fortsette å lete etter noe som som kan fungere, da jeg ikke er 100% fornøyd med modemet jeg har fått levert. Har 8MBit'en fra Firstmile, og har merket at cpu load på modemet når 100% FØR jeg når 8Mbit. Med andre ord, sliter det stort ved høy linjebelastning.

Bruker dessuten SNMP for linjestatistikk, og ved hastigheter på 400kB/s og opp, faller SNMP-støtten ut. Kjipt. Hadde NGT før, og der var cpu load aldri over 60-70%. Snodig, hadde trodd at ZyXEL hadde bedre utstyr enn Netopia. Har mottatt en ruter nr. 2 pga mistanke om defekt førstegangsruter, men ble ikke stort bedre.

 

Modemet krever jevnlig resetting, da det blir tregere og tregere etter lang tids bruk. Web-grensesnittet faller også ut etter en tids bruk, og det er jo ikke helt riktig.. bruker telnet, så det går fint, men det er tydelig at modemet sliter litt.

Endret av askt
Lenke til kommentar

Hvis du er inne i meny 24.1 og sjekker CPU bruk der, så tar det curses grensesnittet veldig my av cpu pga at det er masse oppdatering som skal gjøres og mange forskjellige ting som skal leses og vises.

 

Gå til meny 24.8 og skriv 'sys cpu disp' så kan du se om det er fortsatt CPU bruk som er problemet.

Lenke til kommentar

En god tanke, men tror ikke det er problemet. Testet nå, og cpu-bruk var så og si lik (~70%). Dette var ren ftp fra ftp.uninett.no, og det krever jo ikke stort. Problemene oppstår når det er flere tilkoblinger som må håndteres ved f.eks. torrent-nedlasting.

 

Og som tidligere nevnt, SNMP falt ut ved høy load, men kommer tilbake igjen ved lavere load. Dette tyder vel på noe knappe ressurser.

 

 

Jobber du i Firstmile, eller har du bare gode kunnskaper om utstyret og kontraktsbetingelsene? :p

Endret av askt
Lenke til kommentar

Jobber ikke Firstmile, har jobbet i ZyXEL kjenner derfor litt til produktene.

 

Hvis du sender inn en mail til de og forteller de om problemene, samt forteller de måten du tester på slik at de kan gjenskape problemet, så er det en mulighet for at de fikser det.

 

70% cpu bruk gjør ingenting, det er kun et problem når den er 100%, er den på 99% hele tiden så har den fortsatt mer å gå på :)

Endret av JPedro
Lenke til kommentar

JPedro, et spørsmål til deg ettersom du sitter med kunnskapen.

 

Vil bridging være et alternativ? Eller en form for passthrough? (Netopia-modemet hadde dette). Kun kjøre all trafikken videre til min frekke lille linux-server, som så kan ta seg av NATing etc.

Sjekket riktignok manualen til Prestige 650-serien, og de anbefaler overhodet ikke bridging, da det ville ta MER ressurser enn vanlig ruting. Det virker litt rart?

Lenke til kommentar

Vet ikke hvor du leste at bridging tar flere ressurser i manualen, men det er feil, for da trenger ikke CPU å gjøre så mye som ved ruting.

 

Men fortsatt har du et problem når evt management system hikker pga av at den ikke får kontakt med CPE. Hva som skjer da, kommer ann på rutinene som Firstmile/NGT har.

Lenke til kommentar

Logisk nok var det nøyaktig det jeg også tenkte. Siterer derfor direkte fra manualen:

 

Bridging bases the forwarding decision on the MAC, or hardware address, while routing does it on the network layer (IP) address. Bridging allows the Prestige to transport packets of network layer protocols that it does not route, for example, SNA, from one network to another. The caveat is that, compared to routing, bridging generates more traffic for the same network layer protocol, and it also demands more CPU cycles and memory.

 

For effiency reasons, do not turn on bridging unless you need to support protocols other than IP on your network. For IP, enable the routing if you need it; do not bridge what the Prestige can route.

 

Har alltid vært av den oppfatning at bridging krever minimalt, og ble overrasket av å lese dette i manualen. Hva tror du?

 

Vet du forresten hvor firmware til dette modemet (650R-T3) finnes? Har ikke engang funnet produktside til akkurat denne modellen på noen ZyXEL-side. Et hav av firmware finnes på ftp://ftp.europe.zyxel.com/, men ikke til denne.

Lenke til kommentar

Vel det der er feil, sikkert cut and paste fra gamle dager da man bridget over remote nodes itillegg til å rute ip.

 

Idag så er det chipsetene som tar seg av det, OS og CPU har ganske lite med det å gjøre.

 

Ingen anelse ang firmware, send de en email.

Lenke til kommentar

Godt å høre. Da prøver jeg nok bridging etter litt research.

Firmware har jeg spurt om et par-tre ganger, men får ikke noe særlig ut av dem. Skjønner at det blir merarbeid for dem om noe går i vasken, men fw-oppgradering er ikke akkurat rocket science...

 

Takk for assistansen! Greit med en som faktisk vet hva han snakker om...

 

 

Hm, én liten ting faktisk. UNIX syslog fra modemet, har du noe erfaring med det? Har enablet og satt linux-serveren til å logge fra eksterne kilder, og satt opp riktig facility, men logg-filen forblir tom.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hei. Vet det er en stund siden denne tråden ble lagd, men har ikke sett den før nå. Jeg har AKKURAT samme problem som deg askt med at CPU når 100% ved nedlasting ved høye hastigheter. Mitt problem er at den mister kontakt med DNS serverene og gjør derfor browsing o.l. uaktuelt uten rs på routeren.

Det er en stund siden du har postet her, men hva har du gjort med problemet nå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...