Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådlaust nettverk / kryptering / DHCP


Anbefalte innlegg

Kvifor er det slik at klientene som kobler seg på RETT i eit trådlaust nettverk som har kryptering, ikkje klarer å motta ip adresse frå ein linux dhcp server. (eventuellt en annen dhcp server)

 

Dei mottar ip adresse VISS det er sjølve routeren(som deler ut det trådlause nettverket) som har DHCP skruddpå. Er dette fordi at dhcp pakkene frå linux serveren som den sender ikkje blir kryptert og forstått på den trådlause klientens side?

 

Gjerne høre om andre har hatt same problemet fordi eg har alltid fått problem med dette. Ein grunn for eg må køyre ukryptisk men skjult SSID trådlaust nettverk. Noke som er irriterende når eg fant ut at naboen tok seg den frihet (siden han ikkje såg min SSID) og benyttet mange kanaler for den nye 108mbps standarden.

 

EDIT: skriveleifer

Endret av Rockj
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres for meg noe merkelig ut. Krypteringen fåregår jo bare mellom basestasjon/ruter og klienten(e). DHCP request pakker sendes som broadcast, broadcast går til første ruter og blir droppet der. Om du skal få en annen maskin til å dele ut IP adresser skal man normalt bruke en IP helper adress som sier hvor denne maskinen befinner seg. Dette er ikke en funksjon på en bredbåndsruter og jeg antar at dette kan bli noe verre der.

 

Jeg regner med at grunnen til at du får dette til når du kjører ukryptert er at da tar den endel gjennom lag2. Altså den switcher pakkene og ikke ruter de. Da blir ikke broadcast droppet.

 

Forstår derimot ikke hvorfor ikke ruteren bare kan stå for utdeling av IP adresser. Eneste jeg kan se av grunner for å flytte denne må være om du har en sånn ruter som har fastsatt hvilket scope eller nett den skal dele ut.

 

Hjemme hos meg kjører jeg 2 nett. Et trådløst og et kablet. Forskjellige IP adresser og ruting i mellom. Fungerer brilliant.

 

.::Chief::.

Lenke til kommentar

Eg vil kjøre lukket dhcp nettverk, noke eg gjer når eg benytter dhcp server i linux. Så opner eg den for public ved lan. Dette fordi eg har nettverk med nabo'en også.

 

Inkludert den trådlause bastestasjonen støtter ikkje statiske ip adresser. Eller kanskje den gjer, men trur det bare var på de trådlause klientene at du kunne merke av FIXED for å sette dei til den ip'en dei fikk. men da er det opent for alle så lenge de får plugget en kabel i nettverket. (som oppe med naboen.)

 

Hum, trur ikkje min 3com bastestasjon har muligheten til å kjøre 2 nett. Viss du skrur på dhcp på den så vil den fungere for LAN også. Ikkje mulig å restrikte til WLAN only :-/

 

Viss du har tida så vil eg gjerne ha ein prat med deg på MSN eller IRC. Du har iallefall peiling på dette og eg har desverre ikkje sett meg inn i TCP/IP modellene osv som eg skal gjere i sommarferien. Sender deg en pm med msn-adresse om du har tida å hjelpe :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...