Gå til innhold

AMD: socket 754 eller 939 ?


Anbefalte innlegg

Jeg har og har alltid hatt socket 754, uten å ha satt med inn i de forskjellige typene AMD-socketer, jeg er fornøyd, og skal nå kjøpe nytt hovedkort, cpu, minne og gfxkort.. jeg har nå plutselig blitt fortalt at 939 er så mye bedre og at jeg heller burde kjøpe dette. men når jeg da ser gjennom prisene på disse komponentene, er det en del mye dyrere.. jeg som bare bruker maskina til å chatte, og å spille cs - trenger jeg egentlig 939 i steden for 754, når jeg har planer om å kjøpe AMD athlon 64 3400 2.4GHz, 1024MB minne og ett hovedkort til socket 754 ? ..

 

er det vesentlige forskjeller for meg, som vil være verdt prisøkningen ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du regner med å kun bruke maskinen til å spille CS og chatte, vil det ikke være noe vits å spandere ekstra penger på 939.

Spørsmålet er da om du kanskje i nærmeste fremtid har tenkt å oppgradere? F.eks da med et PCI-E skjermkort. Det er da det vil lønne seg å kjøpe 939 med en gang.

Lenke til kommentar
Du sier du kun bruker maskinen til chatting og CS... Hvorfor trenger du å oppgradere i det hele tatt?

Jeg skulle til å si det samme ,men han har ikke 100fps konstant og dermed må han ha en raskere maskin.. Og det er visse hopp og masse rart du ikke kan gjøre hvis du har FPS som går ned på 60 noenganger. Er greit å få en litt større penis også =)duh! Er du ikke inne i miljøet eller? :!:

 

Kjøp deg heller en bedre skjerm så kan du få 100fps mens du chatter! Det trenger øynene dine =)

Lenke til kommentar

Det er egentlig litt morsomt: jeg har argumentert i andre tråder om at socket 939 ikke er nødvendig, fordi når man først skal oppgradere et socket 754-system, så bytter man gjerne ut hovedkortet også. Nå skal altså du oppgradere et socket 754-system, og ser det som helt naturlig å bytte ut hovedkortet også... (vel, det var ikke så veldig morsomt allikevel ;) )

 

Socket 939 er i min mening kun interessant for deg når AMD ikke lenger satser på socket 754, og dermed slutter å videreutvikle CPU´er for denne socket´en. Det har enda ikke skjedd. I ditt tilfelle så vil det ikke være nødvendig å bytte hovedkort. Kjøp en midt-på-treet CPU for socket 754, så slipper du bryet med å demontere hele PC´en for 5% bedre ytelse, til 50% høyere pris.

 

Jeg antar at du har Sempron 3100+ eller Athlon64 2800+ eller tilsvarende, slik at oppgraderingen virkelig har noe for seg (du skal vel ikke oppgradere en Athlon64 3500+?).

Endret av emacoolit
Lenke til kommentar

Ser du skal ha nytt grafikk kort, da burde du kjøpe socket 939 og et pci-e kort. Da har du muligheten til å oppgradere grafikk kortet ved senere annledniing uten å bytte HK.

 

Selv kjøpte jeg 939 (er meget fornøyd), men kjøpte rett før pci-e kom, og sitter nå med et x800xt kort, men når jeg skal ha et bedre grafikk kort må jeg bytte HK også.

 

Hvis du bare skal spille CS og chatte kan du godt gå for 754, men nå er det så lite forskjell mellom prisene, så jeg anbefaler 939. Og da helst et nForce4 HK.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...