Gå til innhold

Hz på skjermen


Nysil

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kort forklart er antall Hz i skjerm/skjermkort sammenheng antall oppdateringer av bildet per sekund (antall ganger katodestrålen oppdaterer hver enkelt px på skjermen). Dersom du går fra 60 -> 80 Hz vil skjermbildet for ditt øye virke mer behaglig å se på, fordi bildet blir tegnet på nytt oftere. Dersom du har muligheten så kjør gjerne 85 el. høyere.

Lenke til kommentar

Har du en 19" skjerm og kan kjøre litt høye oppløsinger (1280*768 og feks 1600*1200) og setter så skjermen på 60 hrz så kan du se at hele bildet rister litt i hjørnene.

 

Blir i hvert fall slik på min billigskjerm.

 

Dette gjelder på crt skjermer (vanlige), mens på flatskjermer benytter en annen teknologi der hrz ikke teller på samme måte. Min flatskjerm kjører på 60 hrz og har et mye bedre bilde en crt skjermen ved siden av som har 85 hrz.

Lenke til kommentar

En lcd-skjerm ville ikke ha flimra om den gikk på 20hz en gang... Grunnen til at en crt-skjerm flimrer er at fosforbelegget som ligger inni skjermen er "selvlysende" en viss tid. Hvis oppdateringsfrekvensen blir så treg at lysstyrken på fosforbelegget avtar innen den blir ladet opp igjen av elektrokanonen vil det oppleves som flimmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...