Gå til innhold

Trenger RAID-5.... men hvordan?


N_R

Anbefalte innlegg

Har en boks, standard Windows XP Prof. Saken er at etterhvert som jeg trenger mer plass, utvider jeg D: som er et spanned volume i Windows. Men, nå er jeg oppe i 2x250 + 3x160 spanned i ett volume, og hvis en av de ryker går vel alt til helvete??? Det hadde vært utroooolig surt, så vil helst unngå det....

 

Spørsmålslista blir da som følger:

 

- Med RAID 5, MÅ alle diskene være like store?

- Må alle diskene være tilgjengelige med en gang, når du oppretter volumet? Det går altså ikke ann å utvide det med flere disker i ettertid? (uten å slette alt)

- Hva er performance penaltyen man får? Lønner det seg å kjøpe en HighPoint SATA RAID 5 kontroller til 1000 spenn? Kan vel like gjerne kjøpe nytt hk da....

- Lønner det seg med flere disker kapasitetmessig? Med 3 stk forsvinner 1 til parity, med 8 disker forsvinner fortsatt bare 1??

- Hvis OS partisjonen går til helvete, kan jeg fortsatt koble alle diskene i en annen pc og få tak i alt?

 

Og the ultimate question: Bør jeg la være RAID-5 og gjøre noe annet??? :D

 

 

Så er det dette trikset da..... vet ikke helt om det funker men.... :phttp://www.tomshardware.com/storage/20041119/ - noen som har prøvd det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først av alt: du trenger like disker.

Med f.eks. IBM ServeRAID som jeg er vant til trenger du ikke alle diskene straks (det holder å starte med 3 disker som er minimumskravet. Deretter kan du øke). Vet ikke hvordan dette er med IDE RAID løsninger men vil anta at det burde være mulig. Sjekk specs/manualer.

 

Performance med RAID-5 er vel nesten som med RAID0 for lesing (altså mye raskere enn spanned volume) og omtrent som 1 disk ved skriving.

 

Det lønner seg med flere disker ja. Forsvinner bare 1 disk til paritet uansett.

 

Med den WinXP-hacken kan du ikke ha OS'et på RAID-partisjonen.

Med hardware-RAID kan du.

Endret av sozo
Lenke til kommentar

Husk hvis du kjøper den HighPoint RocketRAID 1640 4P SATA RAID5 till ca 1000,- (regner med det er denne du har sett på),så har den kun software raid 5, den har ikke XOR prossesor som må til, dvs. CPU'n brukes for flytte og lese data. Ikke bra rett og slett hvis maskina i tillegg skal gjøre andre ting enn å serve filer. Og den er bare 4 porter.

 

Test av SATA raid 5 kort, på Tomshardware.

 

Et kort som har XOR, og kan utvide raid arrayet på er Promise FastTrak S150SX4 1675,- på netshop. Men letteste er vel og kjøre 4 disker med en gang? ;)

 

Uansett, et bra raid 5 kort som støtter 8p koster vel fra 2500,- og oppover.

Lenke til kommentar

hmmm.... RAID-5 ble plutselig mye mindre attraktivt.... kan jo kjøpe ENDA en 250 og få to raid-5 oppsett med 250 + 250 + 160 + 160..... argh... ikke det jeg vil ha!! :)

 

Og de andre løsningene blir jo horribelt dyre! Nei, jeg tror jeg bare kjører på og satser på det holder... kobler på noen ekstra vifter for å senke tempen + krysse fingra for at ting går bra! :D:D:D

 

Men takker for utfyllende svar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...