Gå til innhold

CL1558 fra Whitebox


Anbefalte innlegg

Jeg sitter nå på min splitter nye CL1558 fra Whitebox og er meget fornøyd. Det eneste er at jeg har ikke fått ATI radeon 9700 PCI-ekspress kortet mitt enda. Jeg sitter på noe Intel graphics accelerator møl som ikke støtter hardware T&L en gang :p

 

Men uansett, jeg lurer på når jeg kan vente meg radeon kortet? PCI-ekspress er jo nokså nytt er det ikke? Og er det noen problemer å installere dette på egen hånd, eller bør maskinen sendes til sertifiserte folk?

 

EDIT: En annen ting: Det er heller ingen infarød port på venstresiden, det skal vel være standard eller?

Endret av Saddlefall
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke bestillt det vesiden av maskinen. Jeg ble fortalt at det skulle være PCIe og at det var ATI radeon 9700. Jeg har fått denne maskinen gjennom min fars arbeidsplass, siden de fikk et veldig bra tilbud. Begynner å lure på om de kan være de som har tatt feil...

 

Men hva med IR porten?

Lenke til kommentar

Godt mulig jeg tar den telefonsamtalen ja...

 

edit: Tok en tlf til fattern, Intel grafikken som er i pcn nå er visst integrert. Og det skulle bare gå ann å "åpne den opp" og sette i et evt. 9700 kort/oppgradering...

 

Noen som kan si noe om dette?

Endret av Saddlefall
Lenke til kommentar

At den er bygget på et brikkesett med PCI-Express betyr på ingen måte at man uten videre kan oppgradere grafikløsningen. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvordan denne oppfatningen har spredt seg så langt. Den har heller ikke IR i følge specs fra AOpen.

 

Den integrerte grafikkløsningen er i og for seg også PCI Express hvis man tenker på bus-protokollen og ikke på noe stangardisert grensesnitt for ekspansasjonskort. PCI-SIG har per i dag ingen slik standard, men nVidia og ATI forsøker å pushe sine konkurerende løsninger på leverandørene.

 

Maskinen har Expresscard, som *er* en standard (i praksis et krympet PCI Express 1X-kort), og som er tenkt å overta etter CardBus. Ikke helt umulig at det kan komme grafikkløsninger for slike, men av naturlige årsaker (båndbredde, strøm, varme og størrelse) vil slike i så fall rette seg mot flerskjermsløsninger i bedriftsmarkedet og ikke spill.

 

Hvor kom 'oppgraderingen' fra? Også fars jobb? Det er nok et oppgraderingsmodul til en eller annen laptop (kanskje et AXIOM-modul), men det vil ikke passe i din 1558.

 

Edit: Det må enten være noen som har misforstått et sted, eller så kan det vel kanskje være snakk om en AOpen-variant som ikke er lansert skikkelig. Det hender modeller endrer seg i 'det stille'.

Endret av qwert
Lenke til kommentar
Ikke helt umulig at det kan komme grafikkløsninger for slike...

Er det kanskje mulig at denne "oppgraderingen" er helt ny, og ikke har kommet på markedet enda, og at det er derfor den ettersendes?

 

Skal ta en telefon til whitebox og høre hva de sier imorgen...

 

edit: er litt nybegynner på bærbar jeg da, det merker dere muligens :p

Endret av Saddlefall
Lenke til kommentar
Standard på 1558 er 1024x768. Skal du ha 1400x1050 så må du vente på 1559.

OK ;)

 

Fikk svar på mail fra Whitebox idag:

 

---

Med PCI Express kan du når de løse skjermkortene kommer på marked Hele

tiden

bytte kort slik at du er oppdatert.

Kvitteringsmessig Er det forhåndsbetalt et skjermkort som vil bli

utsendt

med en gang det kommer inn.

---

 

Da vil det altså si at det er mulig å bytte skjermkort på 1558, og at Whitebox kommer til å sende meg et ATI Radeon 9700 kort så snart det kommer på markedet, eller tar jeg fullstendig feil nå? :p

Lenke til kommentar

Jeg utelukker fortsatt ikke at det i det stille kan ha kommet en 1558-modell med utskiftbar grafikkløsning (skjønt jeg tviler på det), men det svaret fra Whitebox er i høyeste grad tullball.

 

En evt. modulær grafikkløsning har i seg selv ikke noe som helst med PCI Express å gjøre (det fantes slike for enkelte AGP-modeller også). Overgangen til PCI Express (med medfølgende store omskiftinger i tilgjengelige produkter) har derimot gjort at nVidia og ATI har sett sitt snitt til å tilby sine modulære løsninger til produsentene, slik at det er/kan bli en (teoretisk) større mulighet for sluttbrukeroppgradering.

 

Man trenger likevel i høyeste grad modellspesifikk informasjon for å vite om en slik oppgradering er mulig, og evt. hvilke kort man kan oppgradere til. Den til nå eneste modellen av AOpen 1558 som er offentlig kjent har ingen slik mulighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...