Gå til innhold

Ny ultraportabel laptop, noen forslag/erfaringer?


Anbefalte innlegg

Heisann folkens!

 

Jeg har begynt å vurdere meg en ultraportabel laptop - nettopp pga mobiliteten.

Jeg har mer enn nok maskinkraft i de stasjonære, slik at jeg trenger ikke noe supert skjermkort o.l.

 

Mine krav;

 

- IKKE Apple... så er det avklart.

- Selvsagt da under 2kg, så lite som mulig.

- 512/1024MB RAM

- Lang batterilevetid

- Bra skjerm, helst ikke større enn 12"

- Optisk drev - Aller helst DVD+/-R

- WLAN (a/b/g)

 

Prisen bør ideelt sett ligge under 20000, men jeg klarer noe rundt om de 20 lappene hvis det skulle være nødvendig.

 

Setter stor pris på innlegg og svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IBM X40, ingen tvil om at jeg hadde gått for denne modellen. Maskinene i X-serien til IBM er veldig robuste og fine. Skinner igjennom hvor mye de satser på kvalitet. Utmerket support pleier det å være også. Eneste skår i gleden er at du her ikke får med noe optisk drev. Du kan satse på en ekstern USB-enhet i så fall, men pass på at maskinen støtter oppstart fra denne. Jeg har riktignok en X20 med ekstern floppy og klarer meg veldig fint med det, men vil anbefale CD/DVD hvis man ikke er godt kjent med å legge inn OS over nett.

 

Jeg tror du kan komme over Fujiutsu-Siemens maskiner som veier akkurat 2kg med innebygd CD/DVD. Aner ikke noe om kvaliteten på disse.

Lenke til kommentar
Kan på det sterkeste anbefale Sony Vaio! Har kjøpt fra usa og er ikke skuffet! Har klart 8 timer bruk på batteriet, den veier 1,4 kg, har en nydelig skjerm på 10,6", bråker nesten ingen ting og gode ytelser...

men ikke norsk tastatur...

Ser ikke helt problemet med å ikke ha det. Bare å sette standard til Norsk så er alle tastene der de pleier å være, ikke noe problem hvis du skriver touch. Fungerer ihvertfall utmerket for meg!

Lenke til kommentar

Fujitsu Siemens P7010. Bestilte denne på Lefdal. Kosta 19000kr. Den er konge og sexy. Mac entusiaster blir misunnelige :D Har brukt den 3 måneder, og er nesten bare fornøyd med den. Lang batterilevetid, lett å ta med seg 1,3kilo, dvd brenner, 10,6" skjerm. Eneste minus er litt viftestøy under belastning og at den mangler bluetooth innebygd.

 

Ville ikke bytta den mot noen annen pc.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Som toretang2 foreslo er P7010 en veldig god maskin! Ekstremt god ytelse på en så god maskin. Derimot blir den nesten for liten synest jeg. En veldig grei ting med denne maskinen er at det følger med en liten "veske", ala dokument mappe, som gjør at du kan ta maskinen under armen og løpe.

 

Selv har jeg bestilt meg en Acer 3002WTCi. Denne er ikke kommet i butikkene ennå. Ikke engang lansert på acer.no (eller for den saks skyld acer.com). Derimot kommer denne maskinen i løp av April (ja, i butikken). Maskinen har 12,1" widescreen skjerm. 512mb DRR II, 60gb harddisk, dvd brenner, og selvsagt 1,73 ghz centrino prosessor, samt innebygget bluetooth. Vekten vil ligge på 1,4 kilo med standard 3 cellers batteri. Prisen er jeg ikke sikker på ennå, men jeg vil anta den ligger på rundt 16.000 kr inkl mva.

 

Må si jeg ser frem til å få den. :-)

 

 

 

-Frank

Lenke til kommentar

Har fått testet noen av de aktuelle ultraportable i jobbsammenheng:

 

- FS P7010, min -og flere andres - storfavoritt. Imponerende batterilevetid, innebygd optisk enhet.

Noen av mine kolleger klaget på liten skjerm (men det er mulig å justere opp størrelse på fonter og ikoner...)

 

- FS S7020, var favoritt hos mine kolleger som syntes P7010 ble for liten på skjermsiden. Største skjerm med 14,1" og innebygd optisk enhet. Min personlige 2. plass.

EDIT: denne maskinen blir egentlig ikke lansert før om en måned, men oppdaget heldigvis at FS har info om den på sin hjemmeside så jeg bryter ikke noen NDA...

 

- IBM X40 kom på tredje plass hos oss. God batterilevetid, godt tastatur, men manglet det siste "extra" som FS maskinene hadde.

 

- Dell Latitude X300 - glem den - elendigig batterilevetid, ikke optisk enhet innebygd. Blir for stor og tung om man inkluderer media "platen" (=mediaslice), men det gjelder forsåvidt alle som bruker denne løsningen. Har større tro på den nye Latitude X1, men har ikke fått testet denne. Synd det ikke finnes en Latitude utgave av den amerikanske Inspiron m700.

 

- HP nc4200. Den største skuffelsen, middelmådig batteri, dårlig skjerm, ikke optisk enhet innebygd. HP hadde en gang i tiden en meget bra ultraportabel (husker ikke betegnelsen).

 

Andre merker som Toshiba og Acer hadde vi ikke til test, men tidligere erfaringer med Toshiba Portege serier har vært gode.

Endret av tiger.no
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...