Gå til innhold

Terrabyte filserver for video (GB-ether)


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Går med tanker om hvorvidt det er mulig å sette opp en filserver for videofiler som man ikke trenger å kunne jobbe mot, men bare lagre videoprosjekter på. Serveren skal stå i et serverskap og vil være knyttet til en del maskiner med FCP eller Premiere på, og må altså støtte både PC og MAC overføringer.

 

Vi har behov for ca. 1-2 terrabyte med lagringsplass, og vil på sikt måtte lage en backupløsning hvor man har to identiske servere som synkroniseres med jevne mellomrom.

 

Holder det å kjøpe en CM Stacker, fylle den med 8-10 store SATA disker, en 8x promise kontroller og en vanlig single-cpu løsning ? Hva med ncq, er det noe poeng eller er det mer for multitasking ? Bør jeg ha en dual-maskin ? Det vil høre til skjeldenhetene at det er flere som fører frem og tilbake filer i stor hastighet (GB lan), men det vil kanskje være noe aksess til serveren fra internett men det går jo treigt, men da kan vi altså snakke om at det er flere som kobler til samtidig. Holder det med HT ?

 

1. er det greit nok med ide disker i en filserver ?

2. holder det med vanlig gb-lan kort hvis man ikke har mange paralelle tilkoblinger?

3. hva slags hovedkort/cpu løsning bør man gå for ? dual ?

4. har ncq noe for seg i en server av denne typen ?

5. .... ?

 

 

johan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En løsning som ikke er så ille dyr er LaCie's Biggest RAID løsning. Pr idag leverer dem en på 1TB og en på 1.6TB. 2TB saken er rett rundt hjørnet. Dette er kabinetter som koples til via FireWire800 eller USB2, og diskene er HotSwappable. Hos oss funker det fett som f*en mot både Mac og PC. Hva server du skal bruke har jeg ikke peiling på. Vi bruker en dual opteron sak med 2 gb ram. Den server 4 klienter til samme formål som du skisserte.

Flaskehalsen blir nok nettverket ditt.

Endret av spiffers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...