Gå til innhold

Noen som har peil på oppkopling av LCD display ?


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker å overvåke en motor. Parametere som kjølevanns temp, kjølevann liter/min, motorturtall, ladespenning, temp. i sjøvann, opptatt effekt fra motor ( spillvarme ), muligens fart igjennom vannet.

 

Givere vil være PT 100 element eller lign, givere til turtall vil være en induktiv giver ( pulser ) og liter/min giveren vil lage pulser fra et reed rele eller lign. Ladespenning er en DC spenning, 10-20 volt.

 

 

Noen av dere som har kunnskap om dette emnet ? Jeg trenger altså å gjøre om noen analoge signal til digitale ( AD konverter regner jeg med ), kjøre disse signalene inn til en krets ( PIC ? )som igjen gir informasjonen ut til et LCD display.

 

Det skal være enkelt og holdbart.. det er målet =)

 

Linker til aktuelle sider eller tips mottas med takk... :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmm.. Interesant prosjekt må jeg si.

 

For å gjøre om analoge signaler til digitale signaler, må du vel ha en schmitt-trigger vippe.

 

Utdrag fra elektronikkboka mi:

En Schmitt-trigger er en krets som har to stabile logiske nivåer på utgangen, enten logisk 0 eller logisk 1.

De lokiske nivåene er styrt av spenningsnivået på inngangen. På utgangen får vi et reint firkantsignal når inngangsignalet passerer to forsjellige nivåer.

 

Men jeg ser ikke bort ifra at det kan funke med bare en enkelt og/eller, med inngangene i paralell med hverandre. Kretsene vil jo skifte logisk nivå på utgangen avhenging av spenninga på inngang.

 

Synd scannern min ikke funker, jeg har noen tabeller om hvordan cmos kretser funker (spenninger i forhold til forsjellig) liggende her, skal se hva jeg kan gjøre.

 

Foressten cmos-kretser har ei driftsspenning på +3 - +18 v

Hva som regnes som logisk 1 og 0 på inngangen er avhenging av driftsspenninga.(dette tabellene viser)

Lenke til kommentar

ser ut som du er langt på vei med ideer. For analoge signaler trenger du adc'er. For lade nivå (DC) er jeg usikker på hvordan dette kan jgøres enklest, men en mulig (enkel) løsning er å bruke en 555timer til å "oversette" dc-nivået til en frekvens. For kontroller ambefaler jeg deg å kikke på Basic Stamp serien. Dette er enlke små kontrollere, som har innebygde muligheter for driving av LCD modul.

Lenke til kommentar

Det proskjektet ditt skal ikke være umlig det. Se på denne siden, http://home.online.no/~sondred/ . Det står kanskje ikke akuratt det du lurer på, men fyren har nok gos peiling på elektronikk. På siden er det også mange linker til lingende sider.

 

Skal du ha det på et LCD display må du bruke ROM på en eler annet måte. Å programere en ROM (EEPROM) krever kunnskaper og utstyr. Vis du ikke har utstyret selv pleier elektronikk linjer og ha en sånn en (Vi hadde en, men den funka ikke :sad: .

Lenke til kommentar

Takker for svar Xell og Bøgge! ;-)

 

Har kommet litt lenger med prosjektet. Har insett at det å samle flere data på en lcd skjerm, turtall, spenning etc krever programmeringskunnskaper, kunnskap til driverrutiner for det aktuelle displayet, knowhow innen pic brenning osv.. en annen ting jeg fant ut er at lcd displayene som elfa selger ikke er bergenet for å operere under 0 grader, dumt siden det kommer til å skje :-/

 

Derfor tenkte jeg å gå over til noe enklere. En IC som heter ICL 7107 er en all-in-one krets som konverterer et anlogt signal til binære data samtidig som den har innebygget LED modul drivkrets.

Det som bekymrer meg er at det står i databladet at den kun kan levere 8mA til et diode segment. 8mA er ikke rare greiene, de LED displayene jeg vil ha trekker rundt 30mA... :/ antar jeg må bygge en drivkrets...eller kanskje begrense strømmen til 8mA ved hjelp av mostander ellerno? Ikke rare lyset da sikkert.. ideer ?

Her er datavblad for 7107:

http://www.elfa.se/pdf/73/732/07324866.pdf

 

Etter mye søking og sniffing så fant jeg en frekvens-til-spenning krets, F-V. Den heter LM331. En induktiv giver gir pulser/signal til den kretsen, gjør den om til en analog spenning som går inn på 7107 som igjen driver et LED display. Det jeg lurer på, rundt dette oppsettet er om det er tungvindt bygget opp... kanskje en annen, enklere og bedre måte å gjøre det på?

 

Kjølevannet fra motoren skal gå igjenom et flow-meter jeg fant i elfa katlogen. Koster 650kr da, men er vistnok ganske presist. Den giveren gir ut pulser, alt ettersom hvor mange liter/minutt som går igjennom, sender dette signalet rett inn på F-A konverteren, får et analogt signal ut og kjører den inn på 7107 chipen. Høres dette greit ut ? =)

 

Liter/min er kanskje noe for dere overklokkere å tenke på ? tenker på kjølevannet i et vannkjølingssystem =)

 

 

Hondaen

Lenke til kommentar

Quote:


Hondaen skrev (2002-07-05 14:45):

.

Det som bekymrer meg er at det står i databladet at den kun kan levere 8mA til et diode segment. 8mA er ikke rare greiene, de LED displayene jeg vil ha trekker rundt 30mA... :/ antar jeg må bygge en drivkrets...eller kanskje begrense strømmen til 8mA ved hjelp av mostander ellerno? Ikke rare lyset da sikkert.. ideer ?

Her er datavblad for 7107:




 

Ville heller ha funnet 7-segmetdisplay som trakk mindere støm. Det er jo ikke noe problem å finne det på elfa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...