Gå til innhold

Hva med dette bildet...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

Gratulerer med Canon Powershot S1 IS :D . Syns bildet ditt ble ganske bra. kanskje litt negativt at man ser få detaljer i månen, men ser det er mange skyer rundt månen. Hadde du valgt lukkertid 1/80 eller 1/120, i stedenfor 1/8 sek., hadde bildet ditt blitt mørkere, men da hadde detaljene i månen kommet bedre frem. Så kunne du heller å ordnet litt på det i bildebehandlinsprogram senere. Helt greit nybegynnerbilde :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei!

Jeg liker bildet ditt godt, men er enig med _Adler_ i at det blir bedre om du får frem flere detaljer i selve månen. Jeg tror du ville få optimalt resultat ved først å en eksponering lik den du viser her (og da helst med kamera stilt på manuell eksponering, slik at du har full kontroll over hva som skjer). Deretter setter du raskt lukkertiden til 1/80+ og tar et nytt bilde med nøyaktig samme utsnitt og innstillinger forøvrig (en form for stativ ville gjort seg her).

 

Når du senere kommer hjem kan du kombinerer bildene slik at du får både detaljer i månen og den fine silhuetten av treet mot skyene ;)

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger :)

Tja, mulig at kortere lukketid hadde gjort seg, men slik blidet er nå blir de litt "trollsk" En får litt lys i skyer rundt og litt mer uklart, noe jeg på en måte liker på dette bildet.

Bildet ble tatt i full fart uten stativ....

Med nytt kamra som gir nye muligheter har jeg fått et helt annet syn på fotografering, de øker jo gleden ganske mye !

Tok endel nattbilder også, noe jeg ikke hadde mulighet med gammle kameraet mitt, ble overraskende bra selv for en amatør som meg !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...