Gå til innhold

Hvilken skole og fag bør eg ta?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Eg skal velge en skole eg vil studere videre på fra høsten av, så spørsmålet er hva dere med litt erfaring vet om skoler og fag eg bør ta. Har veldig lyst å programmere spill, så kanskje NITH sitt opplegg med Spill- og opplevelsesprogrammering er noe?

 

Link:

http://www.nith.no/info.php?v=4&t=1&s=stud...5/ny_spill.html

 

 

Uansett, dette koster jo penger, men viss vi ser bort fra det, er dette et bra opplegg? Finnes det bedre opplegg? Er det et håpløst arbeidsmarked etter skolen?

 

Viss det er håpløst arbeidsmarked, hva synes dere då om NITH sitt opplegg om avansert programmering?

 

Link:

http://www.nith.no/info.php?v=4&t=1&s=stud...sert_progr.html

 

 

 

Eg trenger virkelig noen råd om hva eg skal studere innenfor data, så eg setter stor pris på svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du ta programmering, er nok ingeniørstudie veien å ta...

 

Problemet med mange slike studier er at du ikke får noen tittel når du er ferdig.

 

Hva blir jeg?

Etter endt utdanning vil du kunne arbeide innen alle former for programutvikling der visuelle virkemidler og multimedia blir benyttet.

Ikke noen noen "Bachelor in computer science" etter endte tre år, ulempe.

Lenke til kommentar
Eg skal velge en skole eg vil studere videre på fra høsten av, så spørsmålet er hva dere med litt erfaring vet om skoler og fag eg bør ta. Har veldig lyst å programmere spill, så kanskje NITH sitt opplegg med Spill- og opplevelsesprogrammering er noe?

Jeg ville vært litt varsom med å binde utdannelsen din direkte til kun spillutdannelse. Det er svært få firma i Norge som driver med dette i det hele tatt (og flesteparten er konkurs). Jeg tror også flesteparten av disse rekruterer fra universitet og høgskolene, men ikke 100% sikker. Dere får korrektere meg. Jeg tok iallefall dataingeniør utdannelsen på Høgskolen i Agder (Grimstad). Funcom har pleid å rekruttere en del fra denne linjen før, men tror ikke de henter inn noe særlig med folk lenger for tiden.

 

Ser også at NITH er en privat utdanningsinstitusjon og det koster en del å ta utdannelsen. Det vil bli en rimelig dyr affære hvis du må ha egen hybel med boutgifter i tillegg. Jeg vet mange synes dette er eneste alternativ når en ikke har gode nok karakterer til å komme inn på Høgskolen eller Universitet, men det er også mulig å ta et år til å forbedre sine karakterer fra videregående skole mens en bor hjemme hos foreldrene.

 

Ellers tror jeg Høgskolen i Sør-Trøndelag har en rimelig habil utdannelse for programmerere. Med en 3-årig dataingeniør utdannelse med et tilleggsfag i matematikk, har en også mulighet for å gå videre med 2-årig universitetsgrad. Noe jeg gjør.

Endret av hishadow
Lenke til kommentar

Linjen heter som dere såg i linken spill- og opplevelsesprogrammering. Det vil si at eg ikke kun kan få jobb innen spillprogrammering, men også i simuleringsprosjekter. Spesielt oljevirksomhet og forsvaret er på utkikk etter slike, men også endel forskningsprosjekter.

Du sier en ikke får noen tittel når en er ferdig du, men eg har tenkt å ta mastergraden på et vanlig universitet, det går fint an. Eg kan altså etter eg har tatt bachelorgraden på NITH søke på alle universiteter på lik linje med andre.

 

Det er etter det første året eg har muligheten for å velge hvilken linje eg vil gå videre på, men som eg såg på timeplanen, så var det kun noen fag de erstattet med den vanlige programmeringslinjen som opengl, directx osv, altså stoff relatert til spill.

 

Viss det er svært få/ingen firma i Norge så er det jo noen som må starte opp. Dette var et argument som fikk meg enda mer giret. Eg stoler også veldig på han mannen som hadde designet spill- og opplevelsesstudiet. Dette er hannes felt og han kan mye om akkurat dette, slik at han kan veilede meg inn i Årborgs (tror det var der) universitet, hvor de er helt ekstrem på spillutvikling.

 

Koste hva det koste vil, litt baller må eg ha

 

Eg glemte å si; Tusen takk for svarene, det var veldig hyggelig

Endret av Grisegutt
Lenke til kommentar
Linjen heter som dere såg i linken spill- og opplevelsesprogrammering. Det vil si at eg ikke kun kan få jobb innen spillprogrammering, men også i simuleringsprosjekter. Spesielt oljevirksomhet  og forsvaret er på utkikk etter slike, men også endel forskningsprosjekter.

    Du sier en ikke får noen tittel når en er ferdig du, men eg har tenkt å ta mastergraden på et vanlig universitet, det går fint an. Eg kan altså etter eg har tatt bachelorgraden på NITH søke på alle universiteter på lik linje med andre.

Du kan jo alltids gjøre svenske ut av deg. ;)

 

Hvis du er såpass motivert for utdannelsen din, bør du ikke bare begrense deg til Norge. Ellers synes jeg at NITH studiet har for lite matematikk for den grafiske programmering som krever innen spillutvikling. Men kan jo være jeg bare er uptight.

Lenke til kommentar

Det kan være, og føler eg for at eg trenger mer matematikk så får eg ta det på si. Studiet er sikkert ikke perfekt, så eg får gjøre det eg kan for å tette igjen eventuelle hull i pensum på egenhånd. Uansett, han fyren som var der var midt i doktorgraden sin i akkurat det feltet eg har lyst å studere, altså læreren (nokså ung).

Han veileder en student nå for å komme inn på det mest prestisjefylte universitetet i verden, og der var det ikke nok med A i snitt, han måtte også ha noen prosjekter å vise til. Det læreren då gjør er å mate han med prosjekter han må gjøre for å komme inn, så god service er det.

 

Altså eg vet ikke, av en eller annen grunn så har eg stor tillit til fyren, en del på grunn av statusen han har innen feltet sitt i Norge. Eg kunne også dradd til utlandet som du sier, men eg har lyst å ta bacheloren her. Nå krevde de kun 2mx som eg har, men eg har i tillegg 3FY så eg har litt å gå på. Men på selve studiet, når eg fikk se på timeplanen hadde de mye mer matematikk på andre året. Eg vet ikke helt hva du mener for lite matematikk, men de har det absolutt med.

 

 

Takk for siden, skal ta en kikk på den nå

Lenke til kommentar
DigiPen :p

24 uteksaminerte med Bachelor of Science in R.T.I.S. i 2003, hvorav ca. 20% er fra utlandet. Også en del tilknytning til Nintendo.

 

Jeg antar du gikk der ;)

 

Edit:

Se ut til at livet som digipen student fortoner seg som for oss andre studenter :!:

image05.jpg

ref.

Endret av hishadow
Lenke til kommentar
Jeg har ikke gått der, er bare 13.

For noen år siden ville jeg begynne med å lage spill og på digipen selger de spillprogrammer.

Det daffet litt av, begynte og få mer sans for å lage nytteprogrammer.

Om noen år så kommer jeg kanskje til å studere, men jeg må jo gjennom ungdomskolen og VGS.

Da har du veldig god tid ja. Ikke dumt med mye forkunnskaper og erfaring i programmering hvis du vil gå videre med skole etter vgs. Men da har du kanskje gått lei av det :)

Lenke til kommentar

spill programmering er ikke det første man hopper på lær deg basic først.

jeg har kodet C++ siden nov.2004.

og prøv og ikke bruk

#include<windows.h>

siden det ødelerger kompatibiteten til andre OS en windows.

etter at du kan basicen så kan du bare kode i vei med OpenGL og/eller SDL. :)

 

EDIT: fjernet litt

Endret av hotstian
Lenke til kommentar

hahaha

hotstian slår til igjen.

hva i helvete var meningen med å poste den koden egentlig?

for å vise hvor ufattelig bra du er til å programmere? jeg ble veldig overbevist.

fortsatt like morsomt å se hvor patetiske linuxfanatikere er, som alle andre fanatikere.

liksom, hvor tar du alt pisset ditt fra? "prøv å ikke bruke windows.h" ?? er du blåst i hue eller? hva har det med denne tråden å gjøre i det hele tatt? hvorfor må dere linuxnerder komme med sånn piss i hver eneste post? etter den koden du posta er det jo tydelig at du ikke har noe som helst peiling, så kan du ikke heller bare holde kjeft da? når han sier at han har lyst til å programmere spill, hvorfor skal du da presse på han linuxpropagandaen din? hvor mange spill er det som blir sluppet til linux? og hvor mange spill bruker opengl fremfor directx? en ting er at dere bruker linux og er fornøyd med det, men dere trenger for faen ikke presse det på alle andre hele fuckings tida? la folk bruke hva faen de har lyst til, istedetfor å komme med "OMG WINDOWS SUG" hver gang noen nevner windows.

Lenke til kommentar

Høgskolen i Gotland, Sverige sin spillutviklingslinje.

 

Aalborg/Aarhus Universitets sin spillutviklingslinje. Var det denne du pratet om tidligere?

 

Hvem er han fyren du prater om hele tiden? Hva er hans referanser? For universitet og noen høgskoler har underviseren/fagansvarlig normalt en doktorgrad eller flere. Men dette feltet er jo relativt nytt, så i de nye kursene som omfatter spill er det jo forstålig at ikke underviseren har dette.

 

Og til sist: tenke nøye igjennom før du velger en kostbar utdannelse (spesielt privat). Når morroa er over så skal jo alt betales tilbake. Det er kun lånte penger. :ermm: Hvis du går for en 3-årig privat utdannelse og ikke har mulighet for å jobbe på si eller støtte fra foreldrene dine, så vil du ha et rimelig heftig lån å betjene hvis du velger å gå for en master utdannelse i tillegg. Her kan vel dere andre som var naive som ungdom,som jeg (fortsatt?), også kommentere litt :D

Lenke til kommentar
spill programmering er ikke det første man hopper på lær deg basic først.

jeg har kodet C++ siden nov.2004.

og prøv og ikke bruk #include<windows.h> siden det ødelerger kompatibiteten til andre OS en windows.

etter at du kan basicen så kan du bare kode i vei med OpenGL og/eller SDL. :)

Ja, det lukter litt svidd av innlegget ditt når en leser kommentarene som fulgte :!:

 

#ifdef WIN32
#include <windows.h>
#endif
#include <GL/gl.h>
#include <GL/glu.h>
#include <GL/glut.h>
#include "glprocs.h"	// Include OpenGL extentions (OpenGL version 1.2 -> 2.0, from 3dlabs sourcecode)

Endret av hishadow
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...