Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ny pc vil ikke starte


Anbefalte innlegg

Uff... pctrøbbel..

 

Har i dag fått delene til min nye pc, og jeg var ikke sen med å rive opp eskene og begynne å montere.

 

Da jeg hadde fått alle delene på plass prøvde jeg å starte opp pcen med mus, tastatur og skjerm tilkoblet. PCen startet, men det kom ikke noe bilde på skjermen, og etter litt prøvde pcen å fortelle meg noe gjennom pcspeakern. Jeg hadde ingen anelse om hva den prøvde å si, annet at det faktisk var antydning til ord, og ikke bare den vanlige pipelyden som indikerer at det er feil på hardwaren.

Jeg fant snart ut at hovedkortet var utstyrt med en funksjon som på fire verdensspråk kunne fortelle meg om det var noe galt, en såkalt "Dr. Voice". Denne sto da som deafult på engelsk, og jeg prøvde å flytte jumperne til tysk og så starte opp igjen. Jeg kunne da antyde at den prøvde å si "CPU error" eller noe sånt. Det var også mulig å flytte jumperne slik at lyden skulle komme i lydutgangen istedet for den forvrengte pcspeakern, men alt jeg kunne høre i høytalerne mine var et "dump", som om strømmen kom på, men ikke noe mer.

 

Jeg prøvde så å systematisk koble fra alle delene i pcen, til det til slutt bare var cpuen igjen, og den rapporterte fortsatt om det som kunne høres ut som "cpu error". Jeg prøvde også å ta ut cpuen og starte maskinen, og fikk fortsatt samme feilmeldingen.

 

Cpuen kom som boxed, og ble omhyggelig satt i maskinen med medfølgende kjøler. Jeg kunne heller ikke finne noen merker på cpuen når jeg tok den ut av maskinen igjen.

 

Kan det være hovedkortet som har slått seg vrang?

 

Jeg mener å ha fulgt alle regler og fått med meg alt under monteringen, men kanskje er det noe helt opplagt jeg har gått glipp av? Har selvfølgelig lest bruksanvisningen til hovedkort og cpu uten at jeg fikk så mye ut av det.

 

I såfall, hvis det er en feil på hardwaren, hva skal jeg gjøre? Har bestilt alt fra websidene til psdata. Hvordan skal jeg gjøre det med retur/garanti?

 

Her er forøvrig systemoppsettet:

 

Kabinett: Aopen QF50a, miditower

Hovedkort: Aopen n250a-fr, socket 754

CPU: AMD Athlon-64 XP2800+ 1.8GHz S-754 HT 512KB Boxed

RAM: Apacer 512MB PC-400 DDR

Skjermkort: Connect3d Radeon 9250SE 128MB AGP DVI TV-Out Retail

DVD-brenner: NEC ND-3520A

Harddisk: Samsung 80.0GB IDE 7200RPM UDMA-133 3.5" Noise Guard

 

Takker for alle innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...