Gå til innhold

Test av PDP Patrion minne..


Anbefalte innlegg

PDP Patrion er et nytt merke på det norske markedet, men har fått til dels uhemmet skryt i flere tester på utenlandske hardwaresider.. Det mest spesielle med disse minnebrikkene er at de, i tillegg til å være garantert til å greie 2-2-2-5 innstillinger på DDR400 hastighet, også er garantert til å greie DDDR533 ved 3-4-4-8 innstillinger. Med andre ord: Det kan se ut som om det endelig er slutt på å måtte velge mellom brikker med lav latency, og brikker som greier høye hastigheter.. Her kan det virke som om man får alt i en pakke. Det er derfor spennende å se om disse brikkene faktisk holder det de lover…

I følge PCSTATS.com brukes de samme Samsung TCCD minnechipper i disse brikkene i likhet med OCZ sin platinum rev 2 brikker.

 

Testsystem:

 

Hovedkort: MSI NEO4 Platinum NForce 4

Prosessor: AMD A64 4000+

Minne: PDP Patriot 3200+XBL 2*256mb, OCZ Platinum 3200 Rev 2 2*512mb

Harddisk: Raptor 74GB

Skjermkort: Sapphire X850XT PE

 

Første utfordring i denne testen var å se hvor langt brikkene kunne klokkes uten å måtte slakke på timingene.

Til dette formålet ble spenningen satt til 2,75 på begge minneparene. Brikkene ble testet på 1T

OCZ brikkene stoppet til slutt på 216 ved 2-2-2-5 innstillinger, altså ddr432. Dette må sies å være et meget hederlig resultat på så stramme timings.

Patriot brikkene skulle allikevel vise seg å være langt mer villig på så stramme timings. Det kan antas at to enkeltsidige brikker muligens vil klokke bedre enn to dobbeltsidige, men det var nå engang det jeg hadde til rådighet.

Patriot brikkene greide i dette tilfellet hele 221 før det sa stopp. Brikkene ble testet for stabilitet i memtest 86. Brikkene var helt stabile ved denne hastigheten. Dette må sies å være et resultat som er mer enn godkjent.

 

Det neste på menyen var å slakke på timingene til 2-3-3-6

 

Her greide OCZ brikkene DDR 470, hvorpå Patriot brikkene greide hakket bedre resultat før det sa stopp (471).

 

På DDR 500 måtte begge minneparene slakke på innstillingene til 2,5 -3-3-6, men her greide OCZ seg litt bedre enn Patriot brikkene. Det sa til slutt stopp på DDR 530, mens Patriot brikkene sa stopp på 526. På 3-4-4-8 innstillinger greide OCZ 546, mens Patriot greide 540.

Alle tester ble kjørt på 2,75V opptil CL2,5 da volten ble stilt opp til 2,85.

 

 

Konklusjon..

Patriot brikkene holdt absolutt det de lovet og litt til. I det store og hele er det minimale forskjeller å spore mellom OCZ sine brikker , og PDP sine.

Patriot er uten tvil både gode og klokkevillige brikker, og jeg må selv si meg svak for det faktum at fabrikanten går ut å garanterer såpass høye hastigheter som de gjør…

Kanskje noe for andre å tenke på..?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...