Gå til innhold

PUSSIG problem med athlon XP CPU!


Anbefalte innlegg

Jeg har en athlon xp 1700+. Jeg vil påstå å ha ganske bra peil på data med lignende greier har jeg knapt vært borti!

 

En vakker dag forrige uke merker jeg ved bootup at det plutselig står 933 mhz der det vanligvis står athlon amd xp 1700+. Så jeg kikker litt rundt i biosen og alt er som det skal!! Siden biosen min ikke sa meg mye lastet jeg ned wcpuid som gav meg mer detaljer og kanskje kunne si noe om problemet..

OG JAMMEN MEG har ikke cpu'n bestemt seg for å kjøre med multiplyer på 7 i steden for 11 !!!! Og den skal egentlig være låst på 11. Har prøvd å sette den tilbake manuelt, men det liker den ikke og låser seg HELT så jeg må cleare CMOS.

 

Noen som kan hjelpe meg!? Min egne mening er at den er... kaputt.. men ikke helt..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er bare en tanke, men siden XP-cpu bruker lengere tid på og bli gjenkjent så kan det vere hovedkortet ditt som ikke er helt i hundre lenger.

 

Vet at ved bruk av XP i abit kt7-raid må man boote en ekstra gang umiddelbart ved første boot for at hovedkortet skal få lest informasjonen fra cpu.

 

Mulig ditt kort nå har fått ett lite "illebefinnende" og redusert tiden på lesing av cpu ved oppstart?

 

Som sagt bare en tanke fra meg.

Lenke til kommentar

Hvilket hovedkort har du? Bruker du den nyeste biosen? Prøv evt å flashe biosen på nytt hvis du har den nyeste biosen. Eller så oppdaterer du til den nyeste versjonen hvis du ikke har den.

 

Sjekk prosessoren for evt "rusk" som kan kortslutte L1-broene eller noen av de andre broene. Husker ikke i farta hvilke det er, men det er ikke bare L1 broene som har med multipliern å gjøre. (Ikke at jeg seriøst tror at det er det som har skjedd, men det er verdt en sjekk). :razz:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Jeg hadde et lignende problem når jeg satte sammen PC'n min. Fikk ikke FSB'n over 132Mhz. Den bare gikk ikke lengre. Så jeg kom bare til 1100Mhz istedet for 1,54. "Feilen" lå på hovedkortet, FSB jumperen sto stilt på 100Mhz istedet for 133Mhz. Flytta på den, så sto det AMD XP 1800+ i boot som det skulle :smile:

 

Veit ikke om det var ditt problem..men det kan jo høres ut som om den kortslutta FSB jumperen ned til 100Mhz..eller.no. Virker det fint nå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...