Gå til innhold

Proxy på jobb...


Anbefalte innlegg

På jobben er det en proxy som deler internet. Derfor er veldig mange porter stengt på nettverktet. Jeg har fått administratoren til å åpne noen få porter for meg. Bl.a FTP(21), SSH(22)

Men det er mange fler porter jeg gjerne ville brukt. Har forstått det sånn at dette er mulig på en eller annen måte. Kan noen forklare meg hvordan?

PC'en på jobben bruker Windows men det kan fort installeres Linux på den.

Endret av ProXymus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

OK, Her er et scenario:

 

Du sitter på jobb og surfer,. det eneste som virker er http og https trafikk. Du vil gjerne ha mulighet for f.eks å fjernstyre maskina di hjemme med terminalserverklienten til windows.

Det du trenger da er sannsynligvis kun en maskin på utsiden av jobben som kjører SSH på port 443, deretter konfigurerer du putty til å koble seg opp via proxyen på jobb og forwarde all lokal trafikk på en dertil egnet port og frem til maskina di hjemme på port 3389. Fungerer strålende hvis jobben bruker ISA server ihvertfall. i værste fall kan du installere winssh eller noe på maskina di hjemme (port 443)

 

EDIT: oops,. så ikke at du allerede hadde fått åpnet ssh porten, da er det i tilfelle ikke noe problem i hele tatt,. da trenger du bare en standard installert ssh-serverm på utsiden som du har tilgang til. F.eks winssh hvis du bruker windows eller openssh hvis du bruker linux/unix/bsd. Under SSH valget når du starter putty finner du tunnels., der kan du mappe opp lokale porter mot porter på den eksterne maskina du skal nå.

Endret av skrotnisse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...