Gå til innhold

Lager UPS-er lyd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Oppgaven til en ups er å gi strøm ved strømbrudd, enten slik at maskin kan slåes av kontrollert eller holdes gående gjennom hele strømbruddet.

 

En ups er hovedsakelig bygd opp av et batteri og elektronikk som som lader batteriet når nettspenningen er tilstede og som kobler ut nettspenning og kobler inn batterispenning når nettspenningen forsvinner.

 

UPS'er "renser" som regel også spenningen fra nett under vanlig operasjon. Og som smør på flesket er vel ups'er den beste besyttelsen ved lyn-nedslag.

Lenke til kommentar

En "Offline UPS" (korrekt definisjon er egentlig SPS - Stand-bye Power Supply) er ikke i drift før i det øyeblikket strømmen blir borte. Selv ikke da lager den noe støy, da batterier som kjent ikke er så høylytte av seg :p .

 

En "Line Interactive UPS" (også dette er egentlig en SPS) vil heller ikke gi noe støy før strømmen blir borte, evt. når spenningen synker under ca. 200 V eller over ca. 250 V, (som sjelden/aldri skjer i Norge) og vekselretteren slår inn.

 

En "Online UPS" kalles også "dobbeltkonverterende", og har til enhver tid likeretteren og vekselretteren i drift. Dette vil nødvendigvis kreve kjøling, som kan forårsake litt støy, men hvor mye vil nok variere fra merke til merke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...