Gå til innhold

Defekt hovedkort, viktige mail må hentes ut


hogmann

Anbefalte innlegg

Har et 3-4 år gammelt ASUS A7V266-C hovedkort, VIA KT266A brikkesett, som har blitt defekt. Problemet er at på den maskinen er det en del viktige e-post som ikke bør mistes, jeg har brukt Outlook Express og default mailplassering.

 

Hvordan kan jeg være "sikker" på å få ut disse mailene igjen? Går det an å kjøpe nytt hovedkort, kjøre Windows repair og hente ut mailene, eller blir de slettet da? Vil det gå å kjøpe HK med tilsvarene brikkesett å bare fyre opp med det? Andre forslag som kan funke?

 

Setter pris på alle tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er vel egentlig ikke så enkelt.

 

 

men og det kommer ann på hvilket system du kjører mailen din i men dette er ikke umulig.

 

ta ut disken sett den i en annen maskin kjør den opp som slave \ lignende ikke la den boote fra denne disken gå på

 

(vis skjulte filer og mapper)

c:\documents and settings\progdata (eller no slikt) \ outlook \ outlook express. kan hende ekspress ligger under programfiler ett sted. :)

Lenke til kommentar

Det er bare å bytte hovedkortet. Og montere sammen maskinen igjen. Du trenger ikke driverene til hovdekortet installert heller. Mailene lagrer seg jo på harddisken. Så lenge du ikke prøver å reparere, formatere eller installere wndows igjen på disken så er mailene der.

Du kan også sette opp disken som en slave i en annen fungerende maskin. Da tar du ut disken, setter jumper(e) bak på disken slik at den blir markert som slave. Eller du kan kjøpe ett 3.5" HDD kabinett til snaue 5-900,- Og ha den som en driverløs ekstern harddisk. Om du velger dette så starter du bare maskinen. Når windows er ordentlig startet så plugger du inn usb eller firewire kabelen (etter som hva du velger å bruke) også er det bare å furfe rundt på disken til du finner mailene dine.

 

Lykke til. Dette er igrunn ikke vanskeligere enn du gjør det til.

 

Med vennlig hilsen

Thelle :thumbup:

Lenke til kommentar

ja det er ikke akkuratt noen heksekunst :)

 

dessuten er det slik jeg ville ha gjort det i alle fall..

 

windows xp er greit nok men det er ikke bare å kjøpe nytt hovedkort. siden du kanskje ikke får tak i ett identisk og dermed følger en del annet sjavs ved siden av og det kan skape problemer. eller vil mest trolig gjøre det siden en del "gamle" drivere vil få andre irq numere og kanskje krasje med gamle kan resultere i at maskina vil forsette i loop (blåskjerm prøve å rette opp krasjer igjen osv)

Lenke til kommentar
det er ikke bare å kjøpe nytt hovedkort. siden du kanskje ikke får tak i ett identisk og dermed følger en del annet sjavs ved siden av og det kan skape problemer.

Men vil det ikke gå greit med et hovedkort med identisk brikkesett? Det er vel de driverne som eventuelt skaper trøbbel... Eller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...